Η Θάσος συνεχίζει να ελκύει Βούλγαρους, Τούρκους αλλά και Σέρβους

Στη Θάσο γιορτάζουν την ημέρα της ανεξαρτησίας τους οι Βούλγαροι, οι οποίοι σπεύδουν στο νησί κατά χιλιάδες. Ήδη, τα καράβια, στη διαδρομή Καβάλα – Θάσος είναι ασφυκτικά γεμάτα. Σύμμαχος στο τριήμερό τους αναμένεται να είναι και ο καλός καιρός, που θα τους επιτρέψει όχι μόνο να πραγματοποιήσουν βόλτες στο πανέμορφο νησί, αλλά και να κολυμπήσουν, ενώ εκτός από τους Βούλγαρους, στο νησί καταφθάνουν κατά εκατοντάδες και Τούρκοι επισκέπτες.

«Η Θάσος αποτελεί έναν άριστο τόπο διαμονής για τους Βούλγαρους και του Τούρκους αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο το νησί είναι ιδανικό. Από το καλοκαίρι συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των τουριστών, αλλά και για τις επόμενες ημέρες», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έδωσε παράλληλα και το στίγμα της άφιξης των χιλιάδων επισκεπτών. «Από το πρωί όλα τα πλοία και από τα δύο λιμάνια της Καβάλας είναι γεμάτα. Εκτός από τους Βούλγαρους και τους Τούρκους έχουμε και πολλούς Σέρβους. Η μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες δεν έχει επηρεάσει τον τουρισμό μας. Μάλιστα μιλώντας με τον πρόξενο της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, μου ανέφερε ότι όλο το τελευταίο διάστημα δεν είχε ούτε ένα τηλεφώνημα για ακύρωση καταλύματος. Σε αυτό το κομμάτι όλοι μας παίξαμε σημαντικό ρόλο, γιατί από την πρώτη στιγμή στα ξένα μέσα τονίσαμε ότι η φωτιά δεν είχε καμιά σχέση με τα τουριστικά μέρη», είπε.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια του στρατού στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στο νησί, καθώς από το πρωί αποβιβάζονται δεκάδες οχήματα του μηχανικού. «Ως γνωστόν το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν μια σειρά από εργασίες. Ήδη από σήμερα καταφθάνουν ν οχήματα του στρατού, τσάπες, φαγάνες, οχήματα του μηχανικού, σκαπτικά εργαλεία για να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα και να διορθωθούν οι δασικοί δρόμοι. Οι εργασίες σίγουρα θα κρατήσουν μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Η βοήθεια του στρατού είναι τεράστια», ανέφερε ο δήμαρχος Θάσου.

Εξάλλου, αυξημένη κίνηση από Βούλγαρους, Τούρκους και Σέρβους αναμένεται να έχει και η πόλη της Κομοτηνής, όπου απόψε διοργανώνεται, για δεύτερη χρονιά η «λευκή της νύχτα» ως απάντηση στην κρίση και στην πτώση του τζίρου της αγοράς. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ, ενώ στόχος αυτή την φορά θα είναι να πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο της Κομοτηνής με αφορμή και την «παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Να σημειωθεί, ότι η θρακική πόλη αποτελεί ιδιανικό προορισμό για τους Τούρκους και τους Βούλγαρους τουρίστες, λόγω της απόστασης από τα σύνορα.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr