efhmerida1

Ευρωπαϊκό κέντρο ιαματικού τουρισμού η Καβάλα

Μεγαλεπήβολα σχέδια για την αναβάθμιση του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων έχει θέσει η διοίκηση της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», τα οποία και πρόκειται να υποβάλλει άμεσα για τη χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου επενδυτικού προγράμματος, που θα αναγάγει την Καβάλα σε ευρωπαϊκό κέντρο ιαματικού τουρισμού! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ», στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης ψηφίστηκε η πρόταση που θα υποβληθεί προσεχώς, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (αριθ. 4638/14/ 10/2016).

Η υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με τίτλο «ΟΧΕ_2 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΧΩΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», με τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» να έχει καταρτίσει πλάνο, που τιτλοφορείται «Εκσυγχρονισμός υποδομών Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων».

Οι προτάσεις για το επενδυτικό πρόγραμμα του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η αναβάθμιση του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων σε σύγχρονο Θερμαλιστικό Κέντρο, που αποτελεί κεντρικό στρατηγικό στόχο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται το μεσοπρόθεσμο επενδυτικό πρόγραμμα της επιχείρησης κατά το μέρος που αφορά στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Πηλοθεραπευτηρίου.

Συγκεκριμένα το προτεινόμενο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

– Τη μετατροπή δυο υφιστάμενων κτιρίων σε χώρους παροχής ατομικής πηλοθεραπείας και υδροθεραπείας.
– Τη δημιουργία όλων των απαραίτητων συνθηκών για την επιμήκυνση της περιόδου λειτουργίας της μονάδας.
– Την κατασκευή δυο μικρού μεγέθους ανοιχτών τεχνητών δεξαμενών νερού για ομαδική υδροθεραπεία.
– Την κατασκευή ξύλινων λυόμενων οικίσκων για τις ανάγκες διαμονής των λουόμενων.
– Την ανακαίνιση (ή εκσυγχρονισμό) του εστιατορίου.
– Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.
– Έργα υποδομών (εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης κ.α.).

Τα οφέλη της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και ο μεγάλος στόχος του ευρωπαϊκού κέντρου ιαματικού τουρισμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλάνο δεν είναι πρόσφατο, αλλά ξεκίνησε ως ιδέα από την περίοδο της διοίκησης του Κωστή Σιμιτσή στον Δήμο Καβάλας και του Στέλιου Σχοινάκη στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Ωστόσο, από την ημέρα της αλλαγής της διοίκησης και της εγκατάστασης στη δημοτική επιχείρηση της Αναστασίας Ιωσηφίδου, υπήρξε μια σημαντική διαφοροποίηση για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου και κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της επένδυσης στο

Πηλοθεραπευτήριο. Από τις δανειακές συμβάσεις της προηγούμενης διοίκησης, ποσού 1.000.000 ευρώ με επιτόκιο 3% έως 7% (σ.σ. από το πρόγραμμα Jessica), στην ένταξη της αναβάθμισης αυτής της σπουδαίας δομής του δήμου Καβάλας σε ένα πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από το Ε.Σ.Π.Α..

Σήμερα κι αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες, το συγκεκριμένο έργο είναι από τα πιο ώριμα έργα για ένταξη της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ..

Η διοίκηση του δήμου Καβάλας και ειδικότερα της κ. Ιωσηφίδου στη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» έχει θέσει ως μεγαλύτερο στόχο την ανάδειξη της Καβάλας στο μεγαλύτερο κέντρο ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα, εφάμιλλο αντίστοιχων ευρωπαϊκών πόλεων, με ταυτόχρονη αξιοποίηση του ιαματικού πηλού των Κρηνίδων (μέσω του προωθούμενου προγράμματος Ε.Σ.Π.Α.), του ιαματικού νερού «Ατζίσου» στο ιαματικό πεδίο της Ν. Καρβάλης (μέσω του προγράμματος INTERREG, που κατατέθηκε προ μηνών), όπως επίσης και της ιαματικής άμμου του ιαματικού πεδίου Άσπρης Αμμου, μέσω της συνεργασίας με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, με το οποίο αυτό τον καιρό βρίσκεται σε συνομιλίες η διοίκηση του δήμου Καβάλας.

Δημήτρης Μπουντάς –
Χρονόμετρο Καβάλας

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr