Επιστολή Λαμπάκη στον Τσίπρα για τη Λιμενική Ακαδημία

Την  προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, επικαλούμενος και εθνικούς λόγους που επιτάσσουν την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου στη Θράκη.

Το  τελευταίο διάστημα επικρατεί μία «ησυχία» για το θέμα, το οποίο η δημοτική αρχή έχει αναδείξει σε ζήτημα πρώτης προταρειότητας, συνδέδοντάς το άμεσα τόσο με την εθνική ασφάλεια της περιοχής, όσο και με τα υπόλοιπα αναπτυξιακά σχέδια στα οποία εκτιμάται ότι θα ‘κουμπώσει’ άριστα το συγκεκριμένο έργο.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο ΑΜΘ στα μέσα Νοέμβρη, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και σε συνάντησή του με το δήμαρχο είχε δηλώσει πως η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη μας είναι ένα ζήτημα υπό εξέταση, αφού πρέπει να εξασφαλισθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης που θα παρέχεται στους σπουδαστές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν έχω κανένα λόγο η Λιμενική Ακαδημία να γίνει στην Αθήνα. Θέλω να γίνει στην Περιφέρεια. Για πολλούς και ευνόητους λόγους, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, θέλω να γίνει σε μία περιοχή, όπως είναι η περιοχή εδώ».

«Η Θράκη είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας μας»

Ο κ. Λαμπάκης επανέρχεται στο αίτημα μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό, που  μάλιστα υπογράφει «με τιμή και φιλία», συνοδεύοντάς την με μία σειρά εγγράφων, όπως το ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και την αλληλογραφία του  με το αρμόδιο υπουργείο, από το 2016 ως σήμερα.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει τα εξής:

«Μετά από αρκετές επαφές που είχα με τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με θέμα την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, θα ήθελα να σας καταστήσω γνώστη της όλης υπόθεσης, πιστεύοντας ότι κρίνεται απαραίτητη η παρέμβασή Σας, ώστε να υλοποιηθεί η ίδρυσή της με δεδομένη και τη θέληση προς τούτο και του αρμοδίου άνω υπουργού.

Όπως φαίνεται από τον φάκελο της υπόθεσης και τα έγγραφα που έχω την τιμή να σας εγχειρίσω, η προσπάθεια για τη δημιουργία  Λιμενικής Ακαδημίας άρχισε το 2000 και αφού κράτησε αρκετά χρόνια, τελικά αδρανοποιήθηκε.

Επανήλθε η όλη υπόθεση με έγγραφά μου και προσωπικές επαφές με  τον αρμόδιο υπουργό,  ο οποίος αντιλήφθηκε  την κρισιμότητα του εγχειρήματος και με την αγωνία που τον διακρίνει πείσθηκε ότι η Λιμενική Ακαδημία πρέπει να ιδρυθεί και να εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η εθνική θωράκιση και η ασφάλειά μας εδώ στη Θράκη επιβάλλει την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη στέλνοντας μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την εθνική μας ακεραιότητα, ότι η Θράκη είναι το πιο πολύτιμο κομμάτι της Ελλάδας μας.

Τέλος η ανάπτυξη του λιμανιού μας, ο LNG , οι συνδυασμένες μεταφορές με την ηλεκτροκίνηση και τη σύνδεσή μας με το Μπουργκάς θα αποτελέσουν μαζί με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας την Ελλάδα του αύριο, χρωματισμένη με το μοναδικό ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων».

Κική Ηπειρώτου

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του