Επίσκεψη Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο στον Έβρο

Ο Γ. Τσιρώνης θα βρεθεί στην Ορεστιάδα, στο Σουφλί και θα έχει συναντήσεις στην Αλεξανδρούπολη με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.
Συμμετοχή σε διημερίδα στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, επίσκεψη σε Εργοστάσιο Ζάχαρης και Τζίβρε.

Στο νομό Έβρου θα βρεθεί αύριο Τετάρτη 8/3/2017 ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Τσιρώνης. Ο κ. Τσιρώνης θα παραστεί σε διημερίδα στην Ορεστιάδα με θέμα “Στρατηγικές Ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα στο Νομό Έβρου” που διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, θα επισκεφθεί το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, ακολούθως το εργοστάσιο Τζίβρε στο Σουφλί, ενώ θα έχει στην Αλεξανδρούπολη συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός, το πρωί της Τετάρτης θα ανοίξει με ομιλία του διημερίδα, που διοργανώνουν στην Ορεστιάδα το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο τοπικός Δήμος και το Επιμελητήριο Έβρου, με θέμα τις «στρατηγικές ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στον Νομό Έβρου». Στην διημερίδα θα συμμετάσχουν, ως εισηγητές περισσότεροι από 20 επιστήμονες και εκπρόσωποι επιχειρήσεων και συνεταιρισμών του αγροτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στον Έβρο. Στις πέντε συνεδρίες της διημερίδας θα αναλυθούν θέματα καινοτομίας και έρευνας, καλών πρακτικών και συνεργασιών, καθώς και το νέο θεσμικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα. Οι εργασίες θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο «Ζαφείρης Άμπας» στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιρώνης θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα και εργοστάσιο παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί και θα καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα συναντηθεί με κτηνοτροφικούς συλλόγους και τον σύλλογο μελισσοκόμων Έβρου. Το πρόγραμμά του, δε, περιλαμβάνει και συναντήσεις με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης. Το βράδυ θα μεταβεί στην Δράμα, όπου θα διανυκτερεύσει, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες,  γίνονται προσπάθειες να περάσει και από την Καβάλα για να συναντηθεί με κτηνοτρόφους του Νομού.

Συσκέψεις στην Δράμα

Το πρωί της Πέμπτης, θα μεταβεί στο Νευροκόπι, όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον κτηνοτροφικός σύλλογο και θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες της Αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα επιστρέψει στη Δράμα, όπου, στην αντιπεριφέρεια, θα συναντηθεί με συλλόγους κτηνοτρόφων της Δράμας και της Ξάνθης, καθώς και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Νικόλαο Ευραιμίδη και με υπηρεσιακούς παράγοντες.  Μετά την Δράμα, ο κ. Τσιρώνης, θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου θα συνεχίσει την περιοδεία του.

Το πρόγραμμα Τσιρώνη στον Έβρο

Συμμετοχή σε διημερίδα στην Ορεστιάδα με θέμα “Στρατηγικές Ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα στο Νομό Έβρου” που διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

– Επίσκεψη στο εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα

-Επίσκεψη στο εργοστάσιο Τζίβρε στο Σουφλί

– Συναντήσεις στις 4.30 στο Ξενοδοχείο Εγνατία της Αλεξανδρούπολης με παραγωγικούς φορείς της περιοχής

– Αναχώρηση 7.00 μμ το αργότερο από Αλεξ/πολη για Δράμα

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο