Εξελίξεις για τη γεωθερμία στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Επαφές στην Αθήνα με τους αρμοδίους υπουργούς είχε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φαλέκας.

Χρηματοδότηση 4 εκ ευρώ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 4 εκ ευρώ για την υλοποίηση των πρώτων έργων γεωθερμίας στο δήμο Αλεξανδρούπολης αποσαφηνίστηκαν την Τρίτη, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε στην Αθήνα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Φαλέκας, με στελέχη της κυβέρνησης.

Ο κ. Φαλέκας συναντήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Σωκράτη Φάμελλο.

«Η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανοίγει το μέτρο τον επόμενο μήνα και θέλουμε να πάρουμε την έγκριση για χρηματοδότηση των 4 εκ ευρώ ώστε να ξεκινήσουμε τα έργα υποδομής πλέον μέσα στους οικισμούς της Τραιανούπολης για να μεταφέρουμε την γεωθερμική ενέργεια,» σχολίασε στην ΕΡΤ ο κ. Φαλέκας.

Στην συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, τέθηκε και το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τραιανούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Φαλέκα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη πιλοτική επιδεικτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 3 μεγαβάτ στην περιοχή του γεωθερμικού πεδίου στον οικισμό Αρίστεινο ώστε στη συνέχεια αυτή η θερμική ενέργεια να χρησιμοποιηθεί και στους οικισμούς Άνθεια και Λουτρά.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο