Εκπέμπει SOS η Σαμοθράκη για τα σκουπίδια της

Στον αέρα η αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί. Ο Δήμος καλείται να εκτελέσει αποκομιδή απορριμμάτων χωρίς κανέναν οδηγό και με τρεις εργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν και χρήση του δικαιώματος της αδείας τους.

Να ‘πνιγεί’ στα σκουπίδια κινδυνεύει το επόμενο διάστημα το νησί της Σαμοθράκης, αφού η αποκομιδή των απορριμμάτων βρίσκεται στον ‘αέρα’ λόγω έλλειψης κονδυλίων και προσωπικού. Ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος.

Το κόστος της μεταφοράς των σκουπιδιών από τη Σαμοθράκη στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής είναι πολύ υψηλό για τα οικονομικά μεγέθη του νησιωτικού δήμου, με αποτέλεσμα, ο κωδικός για την καθαριότητα να έχει προ πολλού εξαντληθεί. Έτσι, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πρόσληψης επιπλέον εργαζομένων, έστω και με δίμηνες συμβάσεις.

Την στιγμή αυτή, ο ένας και μοναδικός οδηγός απορριμματοφόρου που υπάρχει στο νησί, είναι συμβασιούχος με τη σύμβασή του να λήγει στο τέλος του έτους, δίχως να υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης. Οι εργάτες καθαριότητας σε όλο το δήμο είναι μόλις 4 (ένας εκ των οποίων με πρόβλημα υγείας).

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος σημειώνει πως με αυτά τα δεδομένα, «ο Δήμος καλείται να εκτελέσει αποκομιδή απορριμμάτων χωρίς κανέναν οδηγό και με τρεις εργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν και χρήση του δικαιώματος της άδειάς τους». Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς να συμβάλλουν στην εξεύρεση μιας λύσης, προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος αδυναμίας αποκομιδής απορριμμάτων, που είναι όλο και πιο ορατός.

Αναφορά Δημοσχάκη στη Βουλή

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, με κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης προς τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο Νησί της Σαμοθράκης, καθώς θα βρίσκεται στον αέρα στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την επιστολή του και όπως αυτή κοινοποιήθηκε σε τοπικούς φορείς και ΜΜΕ, θα κληθείο Δήμος σύντομα να εκτελέσει αποκομιδή απορριμμάτων χωρίς κανέναν οδηγό και με τρεις εργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν και χρήση του δικαιώματος της αδείας τους. Ο κωδικός καθαριότητας στον προϋπολογισμό του Δήμου είναι εξαντλημένος και δεν αφήνει κανένα περιθώριο πρόσληψης συμβασιούχων λόγω του πολύ ακριβού περιφερειακού συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων που προβλέπει την μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής. Με βάση τα παραπάνω, ζητείται άμεση λύση του μείζονος αυτού προβλήματος που έχει προκύψει στο Νησί της Σαμοθράκης.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο