Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης

Νέο προεδρείο έχει από το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, μετά την ειδική συνεδρίαση και την εκλογική διαδικασία που προβλέπει ο Καλλικράτης για το δεύτερο μισό της θητείας της κάθε δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Μετά από περίπου 6 χρόνια στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο Θεόδωρος Αγγλιάς έδωσε τη «σκυτάλη» στον Κωνσταντίνο Γκοτσίδη. Ο κ. Γκοτσίδης είχε διατελέσει πρόεδρος του σώματος από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015, λόγω της δικαστικής περιπέτειας και της αργίας 34 δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου του ως τότε προέδρου Θεόδωρου Αγγλιά, για την υπόθεση της ΑΝΕΤΑ. Όταν ο κ. Αγγλιάς επανήλθε στα καθήκοντά του, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, είχε δηλώσει πως για το δεύτερο μισό της θητείας της δημοτικής αρχής, θα επαναπροταθεί για πρόεδρος ο κ. Γκοτσίδης, όπερ και εγένετο.

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στην πολυετή προσφορά του κ. Αγγλιά στα κοινά, ο οποίος, όπως είπε, με τη δημοκρατικότητά του κατάφερε να αμβλύνει πάντα και τις πιο δύσκολες στιγμές των συνεδριάσεων. Ζήτησε μάλιστα να συνεχίσει να προσφέρει και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, για το καλό του τόπου και των δημοτών.

Ο κ. Αγγλιάς ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους τους, τους οποίους, όπως είπε, τους αισθάνεται σαν οικογένεια. Τόνισε πως ο ίδιος δεν ήταν ποτέ άνθρωπος της εξουσίας και πως ό,τι έκανε, όλα αυτά τα χρόνια, το έκανε από τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον τόπο του. Υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να προσφέρει και ευχήθηκε, «το δημοτικό συμβούλιο να είναι αγαπημένο, να έχει γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών και όχι την προσωπική προβολή του καθενός».

Μετά από περίπου 6 χρόνια στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο Θεόδωρος Αγγλιάς έδωσε τη «σκυτάλη» στον Κωνσταντίνο Γκοτσίδη.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ο κ. Γκοτσίδης, σε σύνολο 35 συμβούλων, έλαβε 28 θετικές ψήφους και 7 λευκά. Στη συνέχεια, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε και πάλι για αντιπρόεδρο τον Γιάννη Ταρτανή, ο οποίος εξελέγη με 31 θετικές ψήφους, 3 λευκά και 1 άκυρο. Η «ΑΝΑΣΑ» πρότεινε εκ νέου τον Κυριάκο Αραμπατζή για τη θέση του γραμματέα, ο οποίος έλαβε 33 θετικές ψήφους και 2 λευκά.

Ο κ. Γκοτσίδης, στην πρώτη του δήλωση μετά την εκλογή του τόνισε πως προτεραιότητά του θα είναι η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να παραμείνει το κορυφαίο όργανο του δήμου. Ευχήθηκε να είναι παραγωγική και η υπόλοιπη θητεία του σώματος και οι όποιες αντιπαραθέσεις να γίνονται με υπεύθυνο και εποικοδομητικό τρόπο.

Να είναι «χαλκένταυρο» ευχήθηκε στον κ. Γκοτσίδη ο δήμαρχο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα καταφέρει να υπηρετήσει το θεσμό με βασική αρχή τη δημοκρατία, λέγοντας πως θα πρέπει να είναι πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου και όχι της παράταξης.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Από την πλειοψηφία, θα συμμετέχουν οι: Γερακόπουλος Χρήστος, Παντελίδης Γιώργος, Μυτιληνός Ευάγγελος, Μπίκος Χρήστος, Ιντζεπελίδου Ελενη, από την μείζονα αντιπολίτευση οι Θυμιανίδης Κώστας και Γουμενίδης Ευάγγελος και από την Λαϊκή Συσπείρωση η Τρέλλη Φανή.

Τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι Ζητάκης Παναγιώτης, Σεφεριάδης Σάββας, Βραχιόλογλου Στέλιος, Τερζής Επαμεινώνδας, Αετόπουλος Κυριάκος.

Από την παράταξη Φωτιάδη ο Γουμενίδης Ευάγγελος, από τη Λαϊκή Συσπείρωση η Δραμανίδου Νίκη και από την ΑΝΑΣΑ ο Αραμπατζής Κυριάκος.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr