Δεν θα ανοίγει για οχήματα η παραλιακή της Αλεξανδρούπολης τα βράδια που βρέχει

Απορρίφθηκε το αίτημα της παράταξης ΑΝΑΣΑ από τη δημοτική αρχή – «Είναι επικίνδυνο και ανέφικτο να ανοιγοκλείνουμε την παραλιακή» είπε ο δήμαρχος

Της Κικής Ηπειρώτου

Με δεδομένο ότι διανύουμε ένα ιδιαίτερα άστατο, καιρικά, καλοκαίρι με τις βροχοπτώσεις να είναι συχνό φαινόμενο, το θέμα της κλειστής ή μη παραλιακής οδού της Αλεξανδρούπολης προβληματίζει κατοίκους και αρμόδιους.

Χαρακτηριστική η βροχόπτωση που σημειώθηκε από νωρίς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Παρά την κακοκαιρία, η παραλιακή έμεινε κλειστή, κατά τις ώρες που αυτό προβλέπεται. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται κάθε βράδυ στο κέντρο της πόλης, κυρίως λόγω της κλειστής παραλιακής, λόγω της βροχής, ήταν άνευ προηγουμένου και η αγανάκτηση των οδηγών χτύπησε κόκκινο. Πολλοί προσέγγιζαν τη Βασιλέως Αλεξάνδρου με την ελπίδα ότι λόγω βροχής θα ήταν ανοικτή για τα οχήματα, ωστόσο, όταν διαπίστωναν πως τα απαγορευτικά ήταν κανονικά στη θέση τους, αναγκάζονταν να βρουν άλλη διαδρομή.

Το θέμα έφερε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης, ο οποίος πρότεινε να υπάρχει κάθε φορά ευελιξία από την πλευρά του Δήμου, ώστε αν ο καιρός δεν ευνοεί τις βόλτες στην παραλία, τότε να μπορούν τα οχήματα να κινούνται επί της οδού, προκειμένου να μην προκαλείται όλο αυτό το κυκλοφοριακό χάος.

«Η πρόταση απορρίπτεται σε όλο το μέγεθός της και γρήγορα – γρήγορα» είπε απαντώντας ο κ. Λαμπάκης, εξηγώντας πως ο δήμος λαμβάνει επαίνους από όλους τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης που απολαμβάνουν για λίγες ώρες, κάθε μέρα, τον περίπατό τους σε έναν όμορφο δρόμο, απαλλαγμένο από αυτοκίνητα. «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε και να καιροφυλακτούμε για το πότε θα βρέξει, πόσο θα βρέξει και πότε θα σταματήσει», σημείωσε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε: «Πέραν όλων των άλλων, είναι και επικίνδυνο. Αν ανοίξουμε την παραλιακή για τα αυτοκίνητα μια μέρα που βρέχει και  αμέσως μόλις σταματήσει βγουν κάποια παιδιά στο δρόμο και χτυπηθούν, αλίμονο στο δήμαρχο που έβγαλε αυτή την απόφαση, που δεν έχει καμία λογική. Το γεγονός ότι όταν είναι κλειστή η παραλιακή, κάποιοι παραβιάζουν την απαγόρευση, επειδή για λίγο έβρεξε, τότε είναι ολόκληρη η ευθύνη δική τους, σύμφωνα με τον ΚΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να ανοιγοκλείνουμε τον παραλιακό δρόμο, άλλωστε τα μπουρίνια κρατάνε 30 λεπτά το πολύ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για φύλακες και απογευματινές βάρδιες για να γίνει αυτό».

Αντιδράσεις κατοίκων για τη δραστηριότητα επιχείρησης στη Μέστη

Το θέμα «Έγκριση ή μη εγκατάστασης ποιμνιοστασίων σε δασικού χαρακτήρα έκταση στο αγρόκτημα Μέστης της Τοπικής Κοινότητας  Συκορράχης» απασχόλησε για αρκετή ώρα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης το μεσημέρι της Παρασκευής. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους απέναντι στην ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας που υπέβαλε το νέο αίτημα για τα ποιμνιοστάσια.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των κατοίκων, η εταιρεία μολύνει  με διάφορους τρόπους την περιοχή, τα ζώα της προκαλούν δυσοσμία και ηχορύπανση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν την αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα, παρά τις οχλήσεις των κατοίκων.

Σημειώνεται πως ο δήμος έχει μόνο γνωμοδοτική αρμοδιότητα και μόνο αναφορικά με τη νέα δραστηριότητα που αιτείται η εταιρεία και όχι για τα προβλήματα που καταγγέλλονται σχετικά με την υφιστάμενη δραστηριότητα.

Αφού ακούστηκαν διάφορες απόψεις, όπως ότι θα πρέπει ο δήμος να ορίσει σε ποιες περιοχές θα επιτρέπονται τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις, ο δήμαρχος πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα, προκειμένου να υποβληθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και αναλόγως με τις απαντήσεις τους να δώσει το δημοτικό συμβούλιο, τελικά, τη γνωμοδότησή του.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του