Αύξηση της απασχόλησης κατά 1.160 θέσεις στην περιφέρεια ΑΜΘ

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τον Φεβρουάριο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχειά της «Εργάνη», υπήρξε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης καταγράφεται αύξηση 1.160 θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι πανελλαδικά η αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί επίδοση- ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα από το 2001 έως σήμερα, η οποία καταγράφηκε τον πρώτο μήνα εφαρμογής της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ και της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.

Στην  ΑΜΘ. Αναλυτικά ανά περιφερειακή ενότητα:
  • ΠΕ Δράμας: 269
  • ΠΕ Έβρου: 241
  • ΠΕ Θάσου: 79
  • ΠΕ Καβάλας: 166
  • ΠΕ Ξάνθης: 247
  • ΠΕ Ροδόπης: 158

 Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.

Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο