Αρχές καλοκαιριού η μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο

Η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αλεξανδρούπολης και όχι το Πολυτεχνείο της Ξάνθης θα εκπονήσουν τελικώς τη μελέτη για το έργο του νέου κλειστού γυμναστηρίου, τη χρηματοδότηση του οποίου, με 3,9 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είχε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι ο αείμνηστος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης.

Για το έργο, που είναι ζωτικής σημασίας για τον αθλητισμό της πόλης, είχαν πρόσφατα εκφράσει μεγάλο προβληματισμό, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, όσο και ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλος Μιχαηλίδης, αφού από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα στο πεδίο των μελετών.

Για την ιστορία, όταν ανακοινώθηκε πέρσι το καλοκαίρι η χρηματοδότηση του έργου, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε τονίσει πως θα διερευνηθεί αν μπορούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να εκπονήσουν τη μελέτη. Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό, τότε θα γίνει διαγωνισμός για να αναλάβει ιδιώτης. Τελικώς, λίγο καιρό μετά, ανακοινώθηκε πως τη μελέτη αναλαμβάνει το πολυτεχνείο της Ξάνθης, έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, σε συνάντηση που είχε πριν λίγες μέρες με τον πρύτανη του ΔΠΘ Θανάση Καραμπίνη, αναφέρθηκε πως το πανεπιστήμιο θα χρειαστεί περίπου 7-8 μήνες για να εκπονήσει τις μελέτες. Ο δήμαρχος, τελικώς, μετά από συνεννόηση με τον πρύτανη, αποφάσισε να αναθέσει την εκπόνηση των μελετών στην τεχνική υπηρεσία, η οποία θα τις έχει έτοιμες μέσα σε 3-4 μήνες, ενώ , όπως είπε ο κ. Λαμπάκης, έτσι, δεν θα χρειαστεί ο δήμος να διαθέσει ποσό 300.000 ευρώ στο πολυτεχνείο.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr