‘Ανεπιθύμητος’ λένε οι Επιτροπές Ειρήνης ΑΜΘ για την επίσκεψη Πάιατ στην Αλεξανδρούπολη

‘Ο μακελάρης της Ουκρανίας, ο διαμεσολαβητής των ΝΑΤΟικών σφαγέων δεν έχει καμία θέση στην Αλεξανδρούπολη ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Είναι ανεπιθύμητος’ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Επιτροπές Ειρήνης της ΑΜΘ, με αφορμή την επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στην πρωτεύουσα του Έβρου, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάιατ θα έχει επαφές με εκπροσώπους του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Οργανισμού Λιμένα, με φόντο τα αμερικανικά σχέδια κυρίως για το λιμάνι της πόλης. Τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης, εργατικών σωματείων και άλλων φορέων, συνεδρίασαν πριν λίγες μέρες, προκειμένου να αποφασίσουν τους τρόπους αντίδρασης στην επίσκεψη αυτή.

Όπως αποφασίστηκε, την ημέρα της επίσκεψης, στις 18.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με κυρίαρχα συνθήματα:

Το μέλλον μας  δεν θα το καθορίσουν τα μονοπώλια – Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ- Έξω οι βάσεις και τα ορμητήρια θανάτου από τη χώρα μας’.

Η ανακοίνωση

‘Η επικείμενη επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη κάθε άλλο παρά “χαράς ευαγγέλιο” δεν πρέπει να σημαίνει για τον λαό της περιοχής μας. Μετά τα εχέγγυα του πρωθυπουργού στα “σαλόνια της ανάπτυξης” των ΗΠΑ έρχεται τώρα η σειρά των ντόπιων “προύχοντων” να ξανά- δώσουν διαπιστευτήρια καλού πλασιέ, για το πως θα προχωρήσουν τα πολυδιαφημιζόμενα επενδυτικά σχέδια, δηλαδή ουσιαστικά για το πως θα προχωρήσει ταχέως η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της πόλης, του αεροδρομίου αλλά και το πως προχωράν οι δρόμοι της ενέργειας.

Όλα αυτά τα επενδυτικά  σχέδια και τις συμφωνίες  ο λαός μας πρέπει να τα μεταφράσει ως  “μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε”.

Η φιλολογία της κυβέρνησης περί “ανάπτυξης που έρχεται” αλλά και οι αυταπάτες για την “υγιή” επιχειρηματικότητα δεν πρέπει να παγιδεύσουν το λαό. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν από τις επενδύσεις και στον κλάδο της ενέργειας θα είναι χωρίς δικαιώματα, με ωράρια εξαντλητικά κ.λ.π. Μοναδικοί κερδισμένοι θα βγουν  οι κατασκευαστικοί όμιλοι και τα ενεργειακά μονοπώλια. Θυμίζουμε το 2014 συμφωνία  που “έκλεισε” η κυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τη ρωσική Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου. Αυτή αξιοποιήθηκε όχι για τις λαϊκές ανάγκες (φτηνή ενέργεια στην οικιακή κατανάλωση), αλλά αποκλειστικά για τη μείωση του κόστους ενέργειας στη βιομηχανία. Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει θέση το αίτημα για φθηνή ενέργεια για το λαό, αλλά τα όποια ανταποδοτικά οφέλη τα οποία υπερθεματίζουν οι μνηστήρες των δημοτικών και περιφερειακών θώκων, που είτε στηρίζουν έμμεσα είτε εμπλέκονται άμεσα στα διάφορα σχέδια, αφορούν τους μεγαλοβιομηχάνους της περιοχής και όχι τα λαϊκά στρώματα. Ήδη δημοσιεύματα μιλούν για σύνδεση στο οικιστικό δίκτυο μόλις των 22% των σπιτιών των μεγάλων πόλεων της περιοχής.

Κι όσο θα προχωρούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί στη χώρα μας ο λαός μας θα εμπλέκεται ακόμη περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η περιοχή ήδη μυρίζει μπαρούτι (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Αιγαίο, Κύπρος).

Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μας καλούν σε επαγρύπνηση. Χρειάζεται δυνάμωμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της κοινής δράσης με τον τουρκικό λαό, πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

 

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του