Ανακούφιση, αλλά και αγωνία για τους 120 του Μαρινόπουλου στον Έβρο

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι περίπου 120 εργαζόμενοι στον Έβρο τα νέα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη. Μετά από μήνες αγωνίας και αναμονής, έπεσαν οι υπογραφές για τους όρους του σχεδίου εξυγίανσης μεταξύ της εταιρείας του Σκλαβενίτη και των τραπεζών, ανοίγοντας το δρόμο στην παροχή της αναγκαίας χρηματοδότησης, προκειμένου να αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται η ομαλή λειτουργία της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Σκλαβενίτης, θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, η ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και η κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το σχέδιο εξυγίανσης θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών, προκειμένου να τύχει της έγκρισής τους πριν την υποβολή του στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Σκλαβενίτης, η εταιρεία ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Από την πλευρά της, η Μαρινόπουλος, σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί την πλέον επαρκή, βάσει των κριτήριων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας».

Ανακούφιση, αλλά και αγωνία

Η επόμενη μέρα της συμφωνίας βρίσκει τους περίπου 120 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου στον Έβρο ανακουφισμένους, δίχως ωστόσο να λείπει και η αγωνία για το μέλλον. Παρά τις δεσμεύσεις και τις καλές προθέσεις του Σκλαβενίτης για διατήρηση τόσο των θέσεων εργασίας, όσο και των καταστημάτων, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πορεία.

Στα καταστήματα του Έβρου, υπάρχουν πολλά άτομα που εργάζονται πολλά χρόνια στην επιχείρηση, ενώ όσα προσελήφθησαν τα τελευταία 3 χρόνια, αμείβονται με τον βασικό μισθό.

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης, σημείωσε πως υπάρχει μία ικανοποίηση για τις πρόσφατες εξελίξεις, δίχως ωστόσο να λείπει η ανησυχία για το επόμενο, κρίσιμο διάστημα.

«Μετά την ανακοίνωση για τη συμφωνία, επικρατεί και στον Έβρο ένα καλό κλίμα, στις τάξεις των εργαζομένων. Η δέσμευση ότι θα παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι και τα καταστήματα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα είναι τα πράγματα το επόμενο διάστημα. Αυτό που φοβούνται οι εργαζόμενοι είναι πρώτον, οι μειώσεις μισθών, αφού αρκετοί είναι πολλά χρόνια στα καταστήματα, αλλά και οι απολύσεις, που δεν μπορούμε να τις αποκλείσουμε στην παρούσα φάση, παρά τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία. Πάντως, από τότε που ξέσπασαν τα προβλήματα μέχρι και σήμερα, οι εργαζόμενοι του Έβρου είναι στις θέσεις τους, άλλωστε, με την παρούσα κατάσταση, δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να βρουν άλλη δουλειά. Στο εργατικό κέντρο, παρακολουθούμε το θέμα κι ελπίζουμε να κυλήσουν όλα ομαλά, μέχρι την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του