Ανάδειξη μονοπατιών εντός του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Έχει ξεκινήσει προσπάθεια εντοπισμού πεζοπορικών-περιηγητικών διαδρομών.

Η πρωτοβουλία μπορεί να συμβάλει από διαφορετική σκοπιά στην ανάπτυξη των οικισμών και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μέσω του πεζοπορικού ή περιηγητικού τουρισμού

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. «Μονοπάτια της Ελλάδας» έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εντοπισμού και ανάδειξης πεζοπορικών-περιηγητικών διαδρομών μέσα στα όρια του Δήμου ώστε να ενταχθούν σε ένα Πανελλήνιο δίκτυο μονοπατιών.

Ιστορικά τα μονοπάτια ξεκίνησαν να δημιουργούνται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων της εποχής στη βάση της επικοινωνίας με γειτονικούς οικισμούς, ανταλλαγής προϊόντων και ανάπτυξης του εμπορίου.

Σήμερα τα ίδια αυτά μονοπάτια μπορούν να συμβάλουν από διαφορετική σκοπιά στην ανάπτυξη των οικισμών και της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μέσω του πεζοπορικού ή περιηγητικού τουρισμού δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις παραδόσεις, να ψυχαγωγηθεί και να νιώσει την χαρά της περιήγησης και της ανακάλυψης.

Στα πλαίσια αυτά καλούνται και όσοι θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθεια και να συνδράμουν με τη γνώση τους, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπεύθυνος Α. Μάκρας, στα τηλέφωνα 2551350097 και  6970141550.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr