Αίτημα για να κηρυχθεί ο Έβρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα για να κηρυχθεί ο Έβρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αφού η κακοκαιρία δεν λέει να υποχωρήσει.
 Κλειστά σχολεία και σήμερα σε όλο το νομό, εκτός από την πόλη της Αλεξανδρούπολης – Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία λένε οι μετεωρολόγοι, μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» το Σαββατοκύριακο.

Να κηρυχθεί ο νομός Έβρου, από τη Σαμοθράκη και τη δημοτική ενότητα Φερών μέχρι και όλο τον καλλικρατικό δήμο Ορεστιάδας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του ολικού παγετού και των συνεχιζόμενων έντονων χιονοπτώσεων, ζητά με επείγον έγγραφο του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν και χθες σχεδόν σε όλο το νομό, με εξαίρεση την Αλεξανδρούπολη, όπου η θερμοκρασία, δειλά, ανέβηκε περίπου 1 βαθμό πάνω από το μηδέν, ενώ οι όποιες χιονοπτώσεις δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες, τουλάχιστον ως χθες το απόγευμα.Χθες, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια του ΣΑΟΣ, ούτε και η πρωινή πτήση για Αθήνα από τον «Δημόκριτο». Αντ’ αυτής, έγινε μία έκτακτη πτήση το μεσημέρι που ο παγετός είχε κάπως υποχωρήσει.

Στη Σαμοθράκη και στο ηπειρωτικό τμήμα του νομού, από τις Φέρες ως και τα σύνορα, επικρατεί ολικός παγετός, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται, κατά τόπους μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σχεδόν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, με τα μηχανήματα και το προσωπικό των δήμων και της περιφέρειας να προσπαθούν να κρατήσουν τις βασικές οδικές αρτηρίες ανοικτές. Μάλιστα, λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της κακοκαιρίες, οι υπηρεσίες αναγκάζονται να προμηθευτούν περισσότερο αλάτι, αφού και οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Κλειστά σχολεία

Εντωμεταξύ, σήμερα στα θρανία θα επιστρέψουν μόνο οι μαθητές της Αλεξανδρούπολης, μετά από απόφαση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Φερών, καθώς και των Δήμων Σαμοθράκης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, όλων των βαθμίδων.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του Έβρου θα συνεχιστούν και σήμερα, φέρνοντας μαζί τους πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Στο βόρειο Έβρο οι θερμοκρασίες θα μείνουν κάτω από το μηδέν και θα κυμανθούν από -3 έως και -11. Την Πέμπτη δεν προβλέπονται χιόνια στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν, ενώ για την Παρασκευή προβλέπονται βροχοπτώσεις. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, με 6-7 βαθμούς κελσίου στις μέγιστες τιμές της, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται πάλι πτώση της θερμοκρασίας και για τη Δευτέρα προβλέπεται ότι σε όλο σχεδόν το νομό θα επιστρέψουν τα χιόνια…

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του