Συνολικά 18 φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Γαστρονομικών Επιστημών του Πολένζο στη βόρεια Ιταλία βρίσκονται στην Ελλάδα, επισκέπτονται διάφορες επιχειρήσεις, έχουν συναντήσεις με παραγωγούς, γεύονται την τοπική κουζίνα και όλα αυτά στο πλαίσιο των μαθημάτων τους.
Οι φοιτητές επισκέφθηκαν ένα χωράφι, στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια σουσαμιού, γεύτηκαν και παρακολούθησαν μία επίδειξη για το ταχίνι, που παράγεται στην περιοχή και στη συνέχεια δοκιμάζουν την ελληνική κουζίνα, η οποία περιλαμβάνει φασόλια και τουρσί.
Δημήτρης Σταματάκης – ertnews.gr


