Μαζική διαμαρτυρία στο 10ο δημοτικό σχολείο

Για τις επιπτώσεις της απουσίας εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης πλήρους ωραρίου, τόσο στα παιδιά που τους χρειάζονται, όσο και σε όλους τους μαθητές, διαμαρτυρήθηκαν χθες μαζικά γονείς και μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους κατά την πρώτη ώρα του ημερήσιου προγράμματος, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου. Εκεί, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ενημέρωσε την προϊσταμένη της διεύθυνσης, επιδίδοντας την επιστολή που έστειλε για το θέμα προς τον υπουργό Παιδείας και τους συναρμόδιους φορείς.

«Το Ανοιχτό Σχολείο σήμερα έκλεισε συμβολικά, για να προβάλει την ανικανότητα, την προχειρότητα και την ανευθυνότητα αυτών που διαχειρίζονται τις τύχες των παιδιών μας. Σήμερα γονείς και μαθητές στείλαμε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, προς αυτούς που παίρνουν «ερήμην» αποφάσεις, ότι είμαστε εδώ και θα κινηθούμε πλέον δυναμικά και νομικά εφόσον απαιτηθεί» σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημήτρης Κελεμίδης.

Τις θερμές της ευχαριστίες και τη συγκίνησή της για τη συμπαράσταση όλων των γονέων εξέφρασε η μητέρα ενός από τα τρία παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης, ζητώντας να υπάρξει άμεσα μέριμνα από τους αρμόδιους ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα.

Σημειώνεται πως η έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης είναι ένα ζήτημα που εντοπίζεται σχεδόν σε όλο τον Έβρο, αφού από τους 57 εκπαιδευτικούς που προβλέπονται έχουν τοποθετηθεί σήμερα μόνο 17. Συγκεκριμένα στο 10ο δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, είχε τοποθετηθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς μία εκπαιδευτικός η οποία λίγες μέρες αργότερα αποχώρησε με άδεια εγκυμοσύνης. Έτσι στο σχολείο δεν υπάρχει εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης από τα τέλη του Σεπτέμβρη για τους τρεις μαθητές που χρειάζονται αυτού του είδους την εκπαιδευτική μεταχείριση.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr