Η κατασκευή πεζοδρομίων, όπως καταγγέλλουν, περιορίζει σημαντικά την ορατότητα των οδηγών, ενώ υπάρχει θέμα και με την στάθμευση των οχημάτων – Τι απαντά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα έχουν προκαλέσει οι εργασίες ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο του έργου της αστικής αναζωογόνησης του βόρειου τμήματος της Αλεξανδρούπολης.
Οι εργασίες εκτελούνται πέριξ του 5ου νηπιαγωγείου, στη συμβολή των οδών Ικονίου και Ιμβράσου και σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθημερινότητας και Πολεοδομίας Γιάννη Ναϊτίδη, «περιλαμβάνουν την κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων που βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των κατοίκων σε κάθε μας γειτονιά».
Ωστόσο, από τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση του κ. Ναϊτίδη, προκύπτει ότι υπάρχει ανησυχία των περιοίκων για θέματα ασφάλειας, τόσο στην κίνηση των οχημάτων, όσο και των πεζών.
Οι πολίτες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι με τα νέα πεζοδρόμια έχει μειωθεί το πλάτος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να μην χωράνε δύο αυτοκίνητα να κινηθούν πάνω στην στροφή, ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καλή ορατότητα. Θέτουν θέμα κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων, ενώ εκτιμούν πως θα υπάρξει κυκλοφοριακό κομφούζιο τα μεσημέρια που οι γονείς θα φτάνουν για να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Μάλιστα, στην παρατήρηση ενός πολίτη ότι είθισται μπροστά από το νηπιαγωγείο, στον χώρο που μέχρι πρότινος υπήρχε και όπου σήμερα κατασκευάζεται πεζοδρόμιο, να σταματούν αυτοκίνητα για να αποβιβάσουν ή να παραλάβουν τους μαθητές, ο κ. Ναϊτίδης σημείωσε πως έχει προβλεφθεί εσοχή για τα οχήματα στο απέναντι πάρκο, ενώ είναι πιθανό να γίνει εσοχή και από την πλευρά του σχολείου.





