«Ζωή λάστιχο» η ζωή των εργαζομένων για το ΠΑΜΕ μετά τη ψήφιση του εργατικού νομοσχεδίου.

Το δικό τους δυναμικό παρόν έδωσαν, το πρωί της Πέμπτης μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, τα σωματεία που πρόσκεινται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Δημήτρης Γιαννούδης τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των ζωντανών εργατικών σωματείων για συνεχή και κοινό αγώνα ακόμα κι αν το νομοσχέδιο περάσει με τη ψήφισή του στη Βουλή υπογραμμίζοντας “το επείγον διαμόρφωσης ενιαίου εργατικού μετώπου με τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν συζητούν το νομοσχέδιο”. Κι αυτό γιατί όπως προείπε: «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή ως βασικό όρο οικονομικής ανάπτυξης που επιθυμεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση για ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη. Αποτελεί συνέχεια της εκταμίευσης δεκάδων δις ευρώ που έχουν έρθει και θα έρθουν στη χώρα μας με μορφή επιδοτήσεων για τους ομίλους της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού αποτελώντας ουσιαστικά ένα Νέο Μνημόνιο θωράκισης των Επιχειρηματικών Ομίλων μπροστά στη νέα κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας λίγο μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Πρόκειται, όπως συνέχισε, για ένα νομοσχέδιο που χτυπά με την πληθώρα μέτρων τη συνδικαλιστική δράση κάνοντας λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων μιας και τα ωράρια που αυτό θα επιβάλλει καθιστά ανύπαρκτη μια αρμονική προσωπική- οικογενειακή ζωή».

Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Γιαννούδης ζήτησε την  «ενδυνάμωση των εργατικών σωματείων με εκατοντάδες νέες εγγραφές από όλους τους χώρους της εργασίας, ώστε με στάση ετοιμότητας να δοθεί κλιμακωτά η μάχη που θα φέρει την κατάργηση τόσο των αντεργατικών νόμων, όσο και των 3 Μνημονίων που για λογαριασμό της εργοδοσίας έχουν επιβάλλει όλες οι κυβερνήσεις». Ο αγώνας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρέπει να γίνει για τη δουλειά, τη ζωή και τα δικαιώματα στις αυξήσεις στους μισθούς, το 8ωρο, το 5ήμερο και το 35ωρο».

Μετά και τη δήλωση- δέσμευση του προέδρου του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων για νέα απεργιακή απάντηση την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου αλλά και ανήμερα της ψήφισης του στη Βουλή ξεκίνησε η πορεία με πανό και συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης.

Όλγα Τατσίδου

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο