Υπουργικό κλιμάκιο των ΗΠΑ αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο το πρωί στο κέντρο 

Σε μία επίσκεψη υψηλού συμβολισμού, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να προβεί η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας των Η.Π.Α. Celeste Wallander, συνοδευόμενη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο, από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη αλλά και την κα. Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι
Η κα. Wallander πρόκειται να συνοδεύσει τον υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την χώρα μας τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 20 και 21 Φεβρουαρίου αντιστοίχως.
Εντός των προγραμματισμένων θεσμικών της συναντήσεων η κα. Wallander , θα επισκεφθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ όπου θα ενημερωθεί από τον ίδιο για όλα αυτά, αλλά και την 12 Μεραρχία, προκειμένου να λάβει επίσημη ενημέρωση για τις συμμαχικές ασκήσεις καθώς και τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή. Εν συνεχεία η κ.Wallander θα βρεθεί στην πόλη της Λάρισας, καθώς πρόκειται για μία επίσης πολύ σημαντική περιοχή για τις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με έγκυρες στρατιωτικές πηγές του evrosonline.gr, η επίσκεψη της εκπροσώπου του Αμερικανικού Πενταγώνου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, δεν είναι καθόλου τυχαία και είναι ενδεικτική της δυναμικής που έχει αποκτήσει η περιοχή, μετά την έναρξη του Ρωσό – Ουκρανικού πολέμου, αναφορικά με την αμυντική θωράκιση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
Μετά την υψηλού συμβολισμού επίσκεψη της η υφυπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών συνοδεύοντας τον υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. Άντονι Μπλίνκεν στις συναντήσεις που αναμένεται να έχει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια καθώς και τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Θα συζητήσουν σχετικά με την αμυντική συνεργασία, την ενεργειακή ασφάλεια και την κοινή δέσμευση των δύο κρατών Ελλάδας και Η.Π.Α. αναφορικά με την υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Ο κ. Μπλίνκεν, παρουσία της κας. Wallander, πρόκειται να εγκαινιάσει τον τέταρτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Η.Π.Α. – Ελλάδας στις 21 Φεβρουαρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και το τμήμα Τροχαίας ανακοίνωσαν για αύριο τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο