Υπόθεση Γιάννη Ζαφειρόπουλου: Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ανώτερο στέλεχος της Π.Υ.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης και μετά από διαδικασία δύο ημερών, η δίκη για το θάνατο του πυροσβέστη Γιάννη Ζαφειρόπουλου την 1η Φεβρουαρίου 2021 στις πλημμύρες του Απαλού. Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ήταν ανώτερο στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης που ήταν παρών στο συμβάν.
Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βιου και επέβαλλε την εφέσιμη ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή. Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής στην περιοχή του Απαλού. Ο 46χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και εντοπίστηκε νεκρός κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.
Για το θέμα είχε ξεσπάσει πολιτική διαμάχη μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας αναφορικά με το ποιος είχε την ευθύνη για την διαχείριση των ρεμάτων της περιοχής.
Τελικώς, μοναδικός κατηγορούμενος (και πλέον ένοχος) για το τραγικό δυστύχημα κρίθηκε πως ήταν το στέλεχος της Π.Υ.
Υπενθυμίζεται ακόμη πως για το θάνατο του Γιάννη Ζαφειρόπουλου είχαν εκφράσει τα συλλυπητήριά τους ο Πρωθυπουργός και εκπρόσωποι των κομμάτων, ενώ λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, με ομόφωνη απόφασή της η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η Βουλή να υιοθετήσει τα τρία παιδιά του 46χρονου πυροσβέστη.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο