Υπολειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω των γονικών αδειών 

Πρώτες δυσλειτουργίες τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όσο και στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου, πάντως, παρατηρείται μειωμένη προσέλευση πολιτών

Γράφουν Κική Ηπειρώτου, Γιώργος Πανταζίδης

Οι πρώτες δυσλειτουργίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες του Έβρου, καθώς πολλοί υπάλληλοι, που είναι γονείς με μικρά παιδιά, κάνουν χρήση του δικαιώματός τους και λαμβάνουν την άδεια που προβλέφθηκε, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να κλείσουν όλα τα σχολεία για 2 εβδομάδες.

Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κάνει χρήση της άδειας γονέα, όπως ακριβώς προβλέπεται. Με αυτό τον τρόπο, αρκετά τμήματα υπολειτουργούν, με τους εναπομείναντες υπαλλήλους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις που συνεχίζουν να ‘τρέχουν’.

 

Η εικόνα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Από την άλλη, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Παπαδόπουλο, υπάρχει μειωμένη κίνηση πολιτών στις υπηρεσίες. Εξάλλου, από σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  αναστέλλει την εξυπηρέτηση του κοινού δια της φυσικής παρουσίας, σε όλες τις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες, έως τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

«Υπάρχουν υπάλληλοι που έχουν λάβει τη γονική άδεια, ωστόσο, επειδή ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι πολύ υψηλός , όσοι έχουν παιδιά έως 15 ετών είναι λίγοι. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. Προς το παρόν, το αντιμετωπίζουμε, σίγουρα όμως οι εργασίες δεν καλύπτονται πλήρως. Υπάρχει καθυστέρηση σε κάποιες υπηρεσίες», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ υπογραμμίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην τομέα της καθαριότητας, εκεί όπου υπήρχαν ήδη προβλήματα και πλέον οι ελάχιστοι εργαζόμενοι είναι στα όριά τους.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο