Υπογραφές στο avaaz για τη διάσωση του άλσους του Φυτωρίου στην Αλεξανδρούπολη 

«Σταματήστε τον αφανισμό του άλσους» ζητούν οι πολίτες 

Μέσα σε μία μέρα συγκεντρώθηκαν 100 υπογραφές   

Στη γνωστή διαδικτυακή πλατφόρμα δημοσίευσης αιτημάτων και συγκέντρωσης υπογραφών, avaaz.org, μεταφέρουν πολίτες της Αλεξανδρούπολης το αίτημά τους για τη διάσωση του άλσους στην περιοχή του Φυτωρίου, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί το νέο κλειστό γυμναστήριο.  

Η Πρωτοβουλία Πολιτών που έχει συσταθεί για την προστασία του άλσους, έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 400 φυσικές υπογραφές, ενώ διαδικτυακά, μέσα σε μία μέρα -καθώς το αίτημά της αναρτήθηκε στις 27/12- συγκεντρώθηκαν περίπου 100 υπογραφές.  

Το κείμενο που αναρτήθηκε: 
«O Δήμος Αλεξανδρούπολης προχωρά στην ανέγερση κλειστού γυμναστήριο στο Δημοτικό άλσος του φυτωρίου. 

Το άλσος αυτό είναι -αναμφίβολα εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια- μια κατάφυτη δασωμένη έκταση με πρωτοφανή για την Αλεξανδρούπολη ποικιλία δασικών δένδρων, που προσφέρουν μεγάλη εναλλαγή χρωμάτων και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αισθητική αξία του. Κάθε πόλη εκτός από το κεντρικό πάρκο πρέπει να διαθέτει και τα περιφερειακά πάρκα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη υστερεί ασφυκτικά στον τομέα αυτό καθότι σήμερα αναλογεί ανά κάτοικο μόλις 2,5 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, ενώ η ενδεδειγμένη αναλογία ανέρχεται στα 18-20 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Εφόσον αποψιλωθεί αυτό το πανέμορφο άλσος θα έχουμε την παραπέρα μείωση του αστικού πράσινου που αναλογεί σε κάθε κάτοικο. 

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την ανάγκη για κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστήριου για διεθνείς αγώνες. 

Ζητάμε την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης προκειμένου να λάβει απόφαση επί των προτάσεων μας α) για δαπάνη ελάχιστων χρημάτων ώστε να διαμορφωθεί το άλσος του φυτωρίου σε χώρο αναψυχής επισκέψιμο από τους δημότες και β)  να επιλεχθεί κατάλληλη χέρσα θέση για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου». 

Κ.Η.  

Μπορείτε να βρείτε το ψήφισμα κάνοντας κλικ εδώ

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο