Υπογραφές για το έργο «επισκευή της ιρλανδικής διάβασης Καστανεών» Ορεστιάδας

Το έργο περιλαμβάνει ανακατασκευή του σώματος της διάβασης και παρεμβάσεις προστασίας της κοίτης

 Υπογράφηκε τη Τετάρτη 19 Οκτωβρίου από το Δήμαρχο Ορεστιάδας Μαυρίδη Βασίλειο και τη νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή της Ιρλανδικής Διάβασης Καστανεών Δήμου Ορεστιάδας, προϋπολογισμού 665.000 € με το σύνολο της χρηματοδότησης να προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υποδομών.

Τον Μάρτιο του 2018 λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων επήλθε η θραύση τμήματος στον κεντρικό άξονα της διάβασης που διασχίζει τον ποταμό Άρδα καθιστώντας τη μη λειτουργική διακόπτοντας την κυκλοφορία επί της αγροτικής οδού σύνδεσης του ευρύτερου  αγροτικού χώρου με τον οικισμό Καστανιές.

Από την πρώτη στιγμή, βασιζόμενοι στη νομοθεσία, ξεκινήσαμε έναν αγώνα, ώστε να γίνει η επισκευή της τσιμεντοδιάβασης από τους υπεύθυνους κατ’ αρμοδιότητα. Διαπιστώνοντας την αδυναμία εξεύρεσης λύσης, αναλάβαμε την πρωτοβουλία ως Δήμος Ορεστιάδας να ζητήσουμε τη χρηματοδότηση και τη διεκπεραίωση των διαγωνιστικών και κατασκευαστικών διαδικασιών.

Το 2020, το Υπουργείο Υποδομών ενέκρινε το ποσό των 500.000 € ( 50.000 € για τη μελέτη του έργου και 450.000 € για την κατασκευή του). Υλοποιήσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μελέτη, η οποία παραδόθηκε το 2021 και από την οποία προέκυπτε ότι η χρηματοδότηση των 450.000 € δεν ήταν επαρκής.

Αιτηθήκαμε επιπλέον χρηματοδότηση, η οποία και εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στη συνέχεια, με εξασφαλισμένη πλέον τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, υλοποιήσαμε τη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή αναδόχου(πολύμηνης διάρκειας)

Το έργο περιλαμβάνει:

  1. Tην ανακατασκευή του σώματος της ιρλανδικής διάβασης σε μήκος 76μ., πλάτος καταστρώματος κυκλοφορίας 7,0μ. και πλάτος βάσης 12μ.
  2. Tην κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα ανάντη της ροής του ποταμού (δυτικά της διάβασης) σε μήκος 20μ. και πλάτος 76μ.
  3. Tην κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στα κατάντη της ροής του ποταμού (ανατολικά της διάβασης) σε μήκος 60μ. και πλάτος 76μ.

«Με την ολοκλήρωση του έργου θα αποκατασταθεί η οδική διασύνδεση της Κοινότητας των Καστανεών με την αυτή των Μαρασίων που είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους επισκέπτες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνδημότες μας (κυρίως αυτούς των παράρδιων περιοχών), για την τεράστια υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν» αναφέρει η δημοτική αρχή Ορεστιάδας.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr