Υπέρ της ίδρυσης Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμος αναλαμβάνει να υποβάλλει το σχετικό αίτημα διεκδίκησης στο Υπουργείο Παιδείας
Το 6ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο θα στεγαστούν, τελικά, στα νέα κτίρια του ΚΕΓΕ

 

«Ναι» στην υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να διεκδικήσει η Αλεξανδρούπολη την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, είπε το δημοτικό συμβούλιο  στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Για τα σημαντικά θέματα της σχολικής στέγης είχε κατατεθεί ερώτηση από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο για το καλλιτεχνικό σχολείο και για τα σχολεία του ΚΕΓΕ, όσο και για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτιρίων, τις στεγαστικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας και του 1ου ΕΠΑΛ, τις εργασίες συντήρησης κτλ.

Για το καλλιτεχνικό σχολείο, όπως είπε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος είχε πρόσφατα προπαρασκευαστικές επαφές για το θέμα στην Αθήνα,  η πόλη μας έχει δυνατότητα να αποκτήσει το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με το πιο κοντινό να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαθέτει πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα με πολλές σχολές και ομάδες στα πεδία του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, των εικαστικών, που είναι και τα αντικείμενα ενός καλλιτεχνικού σχολείου.

Όπως είπε ο κ. Ζαμπούκης, έχει δοθεί το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να θέσει ο δήμος μας υποψηφιότητα για την ίδρυση του συγκεκριμένου σχολείου. Χρειάζονται, όπως είπε, να γίνουν 6 με 7 βήματα, ένα από τα οποία είναι και η θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σημείωσε πως δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα, αλλά αξίζει να γίνει η προσπάθεια, καθώς μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει η περιοχή μας από τη λειτουργία ενός καλλιτεχνικού σχολείου, κάνοντας αναφορά και στις θέσεις εργασίες που θα προκύψουν. Το πρόγραμμα του καλλιτεχνικού γυμνασίου, που εφόσον ιδρυθεί θα φιλοξενήσει, την πρώτη χρονιά, 25 μαθητές, περιλαμβάνει ένα 6ωρο με μαθήματα γενικής παιδείας, 1 ώρα διάλειμμα και 2ωρη εκπαίδευση με καλλιτεχνικά μαθήματα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Λαμπάκης σημείωσε πως η παράταξή του στηρίζει απόλυτα το εγχείρημα, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες επιμόρφωσης, εξέφρασε όμως την επιφύλαξή του για την απουσία κτιριακών υποδομών. Ο δήμαρχος απάντησε πως υπάρχουν, ήδη, 3 πολύ καλές προτάσεις για τη στέγαση του σχολείου, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης σημείωσε πως στα κτίρια του ΚΕΓΕ, τα οποία, όπως ήδη έχουμε γράψει, προβλέπεται να ολοκληρωθούν 16 Ιουλίου, μετά από σχετική παράταση που δόθηκε στον εργολάβο, θα στεγαστεί το 6ο γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο