Υπεγράφη η σύμβαση έργου «Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Αισύμης»

Τι περιλαμβάνει το έργο που έχει προϋπολογισμό 193.548,39 €.

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Αισύμης”, προϋπολογισμού 193.548,39 €(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 28.12.2022, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και η νόμιμη εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας “Κοινοπραξία Χουρίδου Μαρία-Φράγκος Ιωάννης”, Μαρία Χουρίδου.
Το έργο εστιάζει  στις απαιτούμενες συντηρήσεις, επισκευές και επεμβάσεις σε Δημοτικά κτίρια της Αισύμης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζονται διάφορες υπηρεσίες του Δημοτικού Διαμερίσματος Αισύμης του Δήμου Αλεξανδρούπολης (πρώην κοινοτικό κατάστημα Αισύμης) στην πλατεία του χωριού και για το κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αισύμης δίπλα στο γήπεδο του χωριού.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο του πάρκινγκ στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστ., ο εμπρησμός φαίνεται ότι είναι η επικρατέστερη εξήγηση για την φωτιά, ξεκινώντας από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Επεκτάθηκε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και σε διπλανά σταθμευμένα οχήματα, με τελικό απολογισμό την ολοσχερή καταστροφή 8 αυτοκινήτων και σοβαρές ζημιές σε άλλα τρία. Και τα 11 οχήματα ανήκουν σε επιβάτες πτήσεων του αεροδρομίου, και για το περιστατικό διεξάγει έρευνα η Πυροσβεστική της Αλεξανδρούπολης, που επιχείρησε εκείνο το βράδυ με 4 οχήματα και 9 άνδρες, για την κατάσβεση. Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο πάρκινγκ “δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά” προκληθεί στα οχήματα που σταθμεύουν στον χώρο, και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να στραφούν στις ασφαλιστικές τους εταιρείες, προκειμένου να εξεταστεί εάν καλύπτονται από τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Στο μεν πρώτο κτίριο κύριο μέλημα της επέμβασης είναι η ανακαίνιση του παλιού υφιστάμενου λεβητοστασίου και της παρακείμενης εξωτερικής τουαλέτας όσον αφορά τη στέγαση τους καθώς και ανακαινίσεις χρωματισμών στο εσωτερικό  του κτιρίου.
Στο δεύτερο κτίριο του παλιού δημοτικού απαιτούνται χρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, στεγανοποίηση στέγης σε συγκεκριμένα σημεία των καπνοδόχων της βορινής πλευράς, πλήρης ανακαίνιση της εξωτερικής τουαλέτας, εργασίες συντήρησης κιγκλιδωμάτων και τοιχίων περίφραξης, νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση με νέο πίνακα, ψευδοροφή με θερμομόνωση και φωτιστικά σώματα, νέα δάπεδα, εσωτερικές διαρρυθμίσεις χώρων με αλλαγή θέσης κυλικείου και τουαλετών και εξωτερική θερμοπρόσοψη όλου του κτιρίου.
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο