“Ξυστά” από τον κόσμο και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κινούνται τα αυτοκίνητα των διακινητών στη Δαδιά

Αναξιοποίητο ένα χρόνο μετά τη φωτιά το Παρατηρητήριο πουλιών στο δάσος της Δαδιάς 

Επιστολή στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Δαδιάς, Ηλίας Βίντσης, μετά την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη τροπή που παίρνει η κατάσταση στο χωριό του από την διέλευση των λαθροδιακινητών ζητώντας την 24ωρη εποπτεία της.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ, Βίντσης, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που σημειώθηκε στην περιοχή «Τρεις Βρύσες», τόνισε ότι η Δαδιά εκτός από τουριστικός προορισμός αποτελεί πέρασμα που οδηγεί σε μονοπάτια μέσα στο δάσος τα οποία χρησιμοποιούν οι παράτυποι μετανάστες για να οδηγηθούν στην Αλεξανδρούπολη και τη Ροδόπη.
Ο πρόεδρος της Δαδιάς εκτιμά ότι μέσα στο δάσος υπάρχουν πολλά σημεία που κατασκηνώνουν παράτυποι μετανάστες μαγειρεύουν, ξεκουράζονται πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για την ενδοχώρα.
Ως εκ τούτου καθημερινά η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι είναι άκρως επικίνδυνη αφού αυτοκίνητα με λαθροδιακινητές και παράτυπους μετανάστες περνούν μέσα από την πλατεία για να φύγουν στο δάσος, την στιγμή που αυτή σφύζει από κόσμο και παιδιά.
Είναι η εποχή που ο κόσμος στη Δαδιά έχει αυξηθεί κατά 50% τονίζει ο κ. Βίντσης τα παιδιά παίζουν στους δρόμους οι ταβέρνες είναι γεμάτες οι επισκέπτες για το δάσος πολλοί και τα αυτοκίνητα με επιβάτες διακινητές και παράτυπους μετανάστες, περνούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα χωρίς να γνωρίζουν τους δρόμους, σκορπώντας τον τρόμο και τον κίνδυνο.
«Περνούν ξυστά από ανθρώπους και τραπέζια δηλώνει ο κ. Βίντσης. Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε ακόμη ανθρώπους».
Εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης ο πρόεδρος και το ΔΣ της κοινότητας πέραν των προφορικών επαφών με τις δυνάμεις επιτήρησης ΤΣΦ και ΑΤ Σουφλίου έστειλαν επιστολή ζητώντας την μόνιμη αστυνόμευση όλο το 24ωρο έξω και γύρω από το χωριό. Ήδη όπως μας τόνισε υπήρξε η θετική ανταπόκριση της ΑΔ Αλεξανδρούπολης κατανοώντας την σοβαρότητα της κατάστασης.

Αναξιοποίητο το Παρατηρητήριο

Παράλληλα ο κ. Βίντσης και με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ολέθρια πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό του με τις γνωστές συνέπειες στο δάσος και στην βιοποικιλότητα της περιοχής εξέφρασε την λύπη του που ακόμη το Παρατηρητήριο πουλιών που αποτελούσε πόλο έλξης των τουριστών δεν έχει αποκατασταθεί κάτι που αποτρέπει πλήθος επισκεπτών που έρχονται για τον σκοπό αυτό.
ertnews.gr

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του