Ξεκινά ο διαγωνισμός για το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη

Την έναρξη, την επόμενη Παρασκευή και μετά από πολλές καθυστερήσεις, του διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου Μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Το έργο θα κατασκευαστεί μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, όχι μόνο για την Αστυνομική Διεύθυνση, η οποία στεγάζεται στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη εδώ και δεκαετίες, αλλά και για το… ταλαιπωρημένο κέντρο της πόλης και το κυκλοφοριακό της φορτίο.
Να σημειωθεί πως το έργο είχε εξαγγελθεί από τον Νοέμβριο του 2021 και όπως αναφέρονταν τότε, «εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία και ξεκινάει η δημοπράτηση». Ωστόσο, μόλις τον φετινό Ιούλιο, η υλοποίηση του έργου έλαβε το «πράσινο φως» από την Διυπουργική Επιτροπή Σ.Δ.Ι.Τ. Τελικώς, το νέο χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Θεοδωρικάκος τοποθετεί την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας την άνοιξη του 2023, εκτός… απροόπτου. Σημειώνεται πως για το οικόπεδο βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον δρόμο προς την Παλαγία και έχει παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, άνευ ανταλλάγματος, για τουλάχιστον πενήντα χρόνια.
«Την επόμενη Παρασκευή ξεκινά ο διαγωνισμός για την κατασκευή του κτιρίου από τις Κτιριακές Υποδομές Ανώνυμη Εταιρία του υπουργείου Υποδομών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης. Υπολογίζουμε ότι τον Απρίλιο με την ανάδειξη του αναδόχου θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου… Στηρίζουμε με όλες μας τις δράσεις την Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των συνόρων μας, για την ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης και είμαστε συνεπείς σ’ αυτό που έχουμε υποσχεθεί και αφορά την κατασκευή του νέου κτιρίου, του νέου Μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Αλεξανδρούπολης… Ότι έχουμε πει γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Νομό Έβρου, κατά την οποία όπως είπε διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τον Ελληνικό στρατό έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο «Ακρίτας» για τη διαφύλαξη και προστασία των συνόρων, του Διεθνούς Δικαίου και της ανθρώπινης ζωής, υπογράμμισε τον «πολύ ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο» για την Ελλάδα, τη Θράκη και την ευρύτερη περιοχή, που έχει αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη, «καθώς μετατρέπεται σε ένα πολύ δυναμικό γεωστρατηγικό και ενεργειακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και θα έλεγα ολόκληρου του δυτικού κόσμου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα και ασφαλώς για την πατρίδα μας, εξαιτίας των παγκόσμιων κρίσεων και του πολέμου στην Ουκρανία».
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο