Ξάνθη: Καταστροφές σε σπίτια και αυτοκίνητα από την πυρκαγιά στην Καπναποθήκη

Έχει τεθεί υπό έλεγχο – Άμεσα ξεκίνησε τις καταγραφές των ζημιών η αστυνομία

Καταστροφές μετρούν οι περίοικοι της Καπναποθήκης της οδού Αναξάρχου, αφού η φωτιά έχει μεν περιοριστεί, ωστόσο η Πυροσβεστική επιχειρεί ακόμη, ώστε να αποτρέψει κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Η πυροσβεστική ξεκίνησε ήδη τις καταγραφές των ζημιών σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι, καθώς η φωτιά έφτασε μια ανάσα απ’ τα σπίτια τους.

Οι περισσότερες ζημιές σημειώθηκαν στο οικοδομικό συγκρότημα της οδού Λευκίππου από την πίσω πλευρά, όπου καταστράφηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, κάηκαν από τη θερμότητα τέντες και τμήματα διαμερισμάτων. Η περιοχή έχει γεμίσει αποκαΐδια από τα υλικά και τμήματα των δέντρων που κάηκαν.

Οι υδροφόρες της ΔΕΥΑΞ έχουν τεθεί στη διάθεση της Πυροσβεστικής, προκειμένου να τροφοδοτούνται συνέχεια με νερό στο έργο της κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη. Το τμήμα Πρασίνου, απομακρύνει συνεχώς δέντρα, προκειμένου να αποτραπεί πιθανότητα νέας εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ και το τμήμα Καθαριότητας καθαρίζει υλικά που έχουν βρεθεί στους δρόμους.

Στο σημείο έσπευσαν και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παράσχουν τη βοήθειά τους, όπου παραστεί ανάγκη.

Να σημειωθεί ότι ενημερώθηκαν τα σχολεία που βρίσκονται στην περιοχή και απομακρύνθηκαν οι μαθητές. Στα δημοτικά ενημερώθηκαν οι γονείς, ώστε να έρθουν τα πάρουν τα παιδιά, λόγω του καπνού και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν και τη νύχτα ώστε να είναι σε επιφυλακή.

Η τροχαία έχει αναλάβει να αποκλείσει την όδο Αναξάρχου, απ’ όπου θα απαγορεύεται η διέλευση για προληπτικούς λόγους

Ακόμη, ο δήμος έχει μεριμνήσει ώστε οι περίοικοι που έχουν υποστεί ζημιές στα σπίτια τους να διαμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης.

Έχει αποκλειστεί πλέον ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, ωστόσο η υπηρεσία Δόμησης θα εκτιμήσει την επικινδυνότητα του κτιρίου, μετά την επέλαση της φωτιάς.

Αυτοψία διενεργήθηκε και στην καπναποθήκη «Π», και διαπιστώθηκε ότι δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά.

Εμπρός Ξάνθης

η Καπναποθήκη στην οδό Αναξάρχου, μια από τις πιο μεγάλες,  καταστράφηκε ολοσχερώς από τα πρώτα λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια, όπως και όλο το τετράγωνο ιδιοκτησίας της οικογένειας Πετρίδη, που ήταν εγκαταλειμμένο για αρκετές δεκαετίες και είχε ανεγερθεί το 1924-5 από την Glenn Tobacco Company.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο