Ξάνθη: «Καμπάνα» σε ορθοπεδικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Τι κατήγγειλε η 20χρονη ασθενής

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε γνωστός ορθοπεδικός στην Ξάνθη,  από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ασθενούς. Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες την προηγούμενη εβδομάδα, με το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Πατεράκη να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της 20χρονης ασθενούς, η οποία κατήγγειλε τον γιατρό.

Όπως προκύπτει από τη σχετική καταγγελία, ο ορθοπεδικός προχώρησε σε άσεμνες και απρεπείς χειρονομίες – με απώτερο στόχο την ερωτική διέγερση – σε βάρος της 20χρονης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο προσωπικό ιατρείο του.

Η νεαρή κοπέλα υπέβαλε μήνυση και κατήγγειλε το περιστατικό με τον ορθοπεδικό να κάθεται στο σκαμνί με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο ίδιος μάλιστα δεν κατάφερε να πείσει το Δικαστήριο, καθώς ισχυρίστηκε πως οι κινήσεις του ήταν στο πλαίσιο της εξέτασης και ουδέποτε επιχείρησε να ερωτοτροπήσει με την ασθενή.

Μετά από μια πολύωρη ωστόσο διαδικασία, το Δικαστήριο επέβαλε στον ορθοπεδικό τη μέγιστη ποινή που ορίζει ο Νόμος, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου ο Μιχάλης Πατεράκης αναφέρει στα social media:

«Γιατρός προχώρησε κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης, σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας νεαρής ασθενούς του εντολέως μου, με αποτέλεσμα, ύστερα από μήνυση της τελευταίας, η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Το Δικαστήριο, στο οποίο παραστάθηκα στο πλευρό της νεαρής ασθενούς, αφού έκρινε τον ιατρό ένοχο, επέβαλλε πρωτόδικα τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Νόμος».
xanthinea.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του