Βραβείο Ζαχαροπλαστείου για τον “Παπαπαρασκευά” της Ξάνθης

Σημαντική διάκριση στα 15α Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου που απονεμήθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση, βραβεύοντας για άλλη μια χρονιά παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα και προβάλλοντας φωτεινά παραδείγματα και ιστορίες που έχουμε ανάγκη. Για πρώτη φορά τα Βραβεία έγιναν εκτός έδρας, στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική ελληνική πόλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, ένα γευστικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, που παρέμενε κλειστή για χρόνια λόγω ανακαίνισης και τώρα άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο. Στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται εκεί, η πλήρως ανακαινισμένη Αγορά, πιο όμορφη από ποτέ, γέμισε με Θεσσαλονικείς και επισκέπτες που μαζεύτηκαν για να τιμήσουν τους βραβευμένους του Γαστρονόμου.
Στην Ξάνθη και τον φημισμένο «Παπαπαρασκευά» ταξίδεψε το Βραβείο Ζαχαροπλαστείου στη φετινή διοργάνωση των 15ων Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου.

Το ζαχαροπλαστείο ίδρυσε το 1926 ο Γεώργιος Παπαπαρασκευάς, πρόσφυγας από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης. Λίγα χρόνια πριν κλείσει αιώνα, το φημισμένο για τις καριόκες και το σαραγλί του ζαχαροπλαστείο της Ξάνθης, έχει αποκτήσει ένα μεγάλο εργαστήρι στο Πετροχώρι με 27 άτομα προσωπικό, αλλά κι ένα κατάστημα στη Γλυφάδα και με τον Γιώργο Αρσένη επικεφαλής συνεχίζει να φτιάχνει τα πάντα από το μηδέν, με τα καλύτερα υλικά και τις συνταγές του ιδρυτή.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο