Βράβευση μαθητών της Ορεστιάδας για τη σχολική δράση «ΠΑΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» 

2.262 μαθητές ανακύκλωσαν περίπου 10.000 κιλά χαρτιού, πλαστικού, μπαταριών, τηγανελαίου και αλουμινίου  

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Ορεστιάδας στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου, για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης αλλά και στην Εικαστική Δράση. Στην πλατεία, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, καθώς και τα σχολεία με τις κατασκευές που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στην πλατφόρμα, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους.
Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 26 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες).
 Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από 2.262  μαθητές: 

  • Χαρτί: 8.147 κιλά
  • Πλαστικό:  1.068 κιλά
  • Μπαταρίες: 181 κιλά
  • Τηγανέλαιο: 50 κιλά
  • Αλουμίνιο: 51 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 120.490 πόντων επιβράβευσης.  Παράλληλα με τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση», υλοποιήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και η εικαστική δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Στόχος της δράσης αυτής ήταν  να ενημερωθούν οι μαθητές για τις αξίες και τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης και κατ΄ επέκταση της εξοικονόμησης πρώτων υλών, μαθαίνοντας στην πράξη πως όλα τα υλικά είναι χρήσιμα, αρκεί να έχεις φαντασία και δημιουργικότητα!
Στη δράση έλαβαν μέρος μαθητές 6 σχολικών μονάδων του Δήμου, οι οποίοι ανέπτυξαν 46 εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.  Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. 
Ο Δήμαρχος, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν πως η ανακύκλωση δεν αποτελεί απλώς μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά μία κουλτούρα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.
Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης «ΕΕΑΑ», το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει», και την εταιρεία Τηγανέλαια Θράκης για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Ο Δήμος Ορεστιάδας στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά. 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο