«Επικεντρώνομαι στον άνθρωπο, με αλληλεγγύη και διάθεση για προσφορά»

Συνέντευξη με την Δέσποινα Βοτάνη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ» με υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τον Γ. Ζαμπούκη

Μία νέα γυναίκα, μία δραστήρια πολίτης με ευαισθησίες και ανησυχίες είναι η Δέσποινα Βοτάνη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης τον Γιάννη Ζαμπούκη.

Σήμερα, απαντά στις ερωτήσεις της ΓΝΩΜΗΣ για την απόφασή της να είναι υποψήφια με τον κ. Ζαμπούκη, μοιράζεται μαζί μας το πώς οραματίζεται μία σύγχρονη, ανθρώπινη Αλεξανδρούπολη, αναφέρεται στα βασικότερα προβλήματα και πιθανούς τρόπους επίλυσής τους, ενώ απαντά και στο ερώτημα, σχετικά με το πώς θα μπορούσε ένας Δήμος να βοηθήσει περισσότερο μία νέα μητέρα εργαζόμενη με περισσότερες δομές και υπηρεσίες.

  • Γιατί με τον Γιάννη Ζαμπούκη;

Ο κ. Γιάννης Ζαμπούκης, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξής μας «Δήμος για όλους – Πρώτα εσύ», είναι ένας άνθρωπος έξυπνος, δημιουργικός, ευφυής, με στόχους, όνειρα, οράματα, ιδέες για την αναβάθμιση του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Με κέρδισε ο χαρακτήρας του, η αξιοπρέπειά του. Είναι τελειομανής και πολύ καλός ακροατής, σέβεται τον άνθρωπο και τα «θέλω» των συμπολιτών του.

Πώς κρίνετε το μέτρο της ποσόστωσης υπέρ των γυναικών;

Δεν είναι θέμα φύλου, τέτοιου είδους ρυθμιστικές παρεμβάσεις δεν είναι πλέον απαραίτητες, ο στόχος και το συμφέρον του πολίτη είναι να εκλέγονται οι πιο ικανοί και οι πιο άξιοι και αυτοί που έχουν διάθεση να προσφέρουν, ανεξάρτητα από το φύλο τους.

  • Ποια αξιολογείτε ως τα τρία βασικότερα προβλήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ποιες θα μπορούσαν να είναι οι λύσεις τους;

Τα προβλήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι αρχικά το κυκλοφοριακό. Αδυνατούν οι πολίτες να παρκάρουν κατεβαίνοντας στην πόλη για να κάνουν τις δουλειές τους. Επίσης, η καθαριότητα στην πόλη μας εκκρεμεί. Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του να είναι κοντά στον πολίτη, να σέβονται τα θέλω των πολιτών και να αφουγκράζονται τις ανησυχίες του, τους προβληματισμούς του. Μία λύση είναι περισσότερα πάρκινγκ, μέριμνα για την καθαριότητα. Επίσης, οι άνθρωποι με προβλήματα υγείας (ΑμεΑ) δεν έχουν πρόσβαση στην πόλη μας, δεν μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες και να κάνουν τις δραστηριότητες. Λύσεις είναι να βοηθήσουμε το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και να εστιάσουμε στην μετακίνηση ανθρώπων με προβλήματα κινητικά.

  • Ποια τα χαρακτηριστικά που πιστεύετε πως πρέπει να έχει μία ιδανική, σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη και πόσο απέχει από αυτά η Αλεξανδρούπολη;

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία σύγχρονη, ανθρώπινη πόλη πάντα  με επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι η προσβασιμότητα όλων στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα,  μέσα από έναν οργανωμένο τεχνολογικά σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών της, με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας  αλλά και προσωπική ανάπτυξη του καθενός.

  • Ποιες είναι οι σκέψεις και οι ανησυχίες που μοιράζονται μαζί σας οι πολίτες;

Οι σκέψεις και ανησυχίες των πολιτών είναι η ανάγκη τους να ακούγονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και να βρίσκουν ανταπόκριση. Ενδεικτικά αναφέρω το πρόβλημα των μετακινήσεων τους από και προς το κέντρο, οι λιγοστές αθλητικές εγκαταστάσεις που περιορίζουν την ανάπτυξη του αθλητισμού, οι σχεδόν ανύπαρκτες ενέργειες για την ανάπτυξη του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας, η δυσκολία εξυπηρέτησης των ανθρώπων που κατατάσσονται σε ειδικές κατηγόριες σε δημόσιους φορείς και τα πολιτιστικά κίνητρα που εμποδίζουν την ανάπτυξη των παραδόσεων και του πολιτισμού μας.

  • Ποια θα ήταν η πρώτη σας πρωτοβουλία – πρόταση στο νέο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον εκλεγείτε;

Κύριο μέλημά μου, εφόσον εκλεγώ, είναι να αφουγκράζομαι τα προβλήματα και τα θέλω των συμπολιτών μας. Να βοηθήσω τους συμπολίτες μου. Επικεντρώνομαι στον άνθρωπο, στα άτομα με αναπηρίες. Αλληλεγγύη, εθελοντισμός και προσφορά είναι τα στοιχεία που με χαρακτηρίζουν.

  • Πώς θα μπορούσε ένας Δήμος να βοηθήσει μία νέα μητέρα εργαζόμενη με περισσότερες δομές και υπηρεσίες;

Μία εργαζόμενη μητέρα μπορεί να βοηθηθεί αν δημιουργηθούν παιδικοί σταθμοί. Δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, σταθμοί απασχόλησης παιδιών όλο το καλοκαίρι. Να αναπτυχθούν τα θαλάσσια σπορ στην παραθαλάσσια πόλη που ζούμε για να δραστηριοποιούνται οι μικροί μας φίλοι (ιστιοπλοΐα, κωπηλασία).

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του