Βορειοελλαδίτικη «απόβαση» στην Τουρκία το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Γέμισε με Τούρκους και Αθηναίους η Αλεξανδρούπολη. Πάνω από 2,5 ώρες η αναμονή στο τελωνείο των Κήπων κατά την επιστροφή – «Ηρωική η προσπάθεια των ελάχιστων υπαλλήλων», λέει η τουριστική πράκτορας και ταμίας στο fedHATTA Ευαγγελία Καραμπατζάκη

της Κικής Ηπειρώτου

Επισκέπτες από όλη τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και τη Λαμία, είτε με οργανωμένες εκδρομές που είχαν κλείσει ακόμη από τον Σεπτέμβριο, είτε μεμονωμένα, δέχθηκε η Τουρκία για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Με την Κωνσταντινούπολη να λαμβάνει τη «μερίδα του λέοντος» και τα Μικρασιατικά παράλια και την Καππαδοκία να ακολουθούν, η γειτονική χώρα είχε την ευκαιρία να τονώσει σημαντικά το τουριστικό της ρεύμα, σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Λίγο το τριήμερο για τους Θρακιώτες, λίγο η γιορτή του Αγίου Δημητρίου σε συνδυασμό με την 28η Οκτωβρίου για τους Θεσσαλονικείς, και φυσικά ο καλός καιρός, συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών προς τη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, να μην υπάρχει διαθέσιμο όχι μόνο ξενοδοχείο, αλλά ούτε καν Airbnb, εδώ και βδομάδες.
Από την άλλη, επειδή και για την Τουρκία η 29η Οκτωβρίου είναι εθνική εορτή, δεν ήταν λίγοι οι Τούρκοι που ταξίδεψαν προς τη χώρα μας. «Στην Αλεξανδρούπολη είχαμε πραγματικά μεγάλη κίνηση τόσο από Τούρκους, όσο και από Αθηναίους», λέει στη ΓΝΩΜΗ η Ευαγγελία Καραμπατζάκη τουριστική πράκτορας του LEON TOURS και ταμίας στο fedHATTA.

Τουλάχιστον 2,5 ώρες αναμονή στα σύνορα
Ωστόσο, το γνωστό πρόβλημα με το τελωνείο των Κήπων ταλαιπώρησε τους ταξιδιώτες, όπως ακριβώς αναμενόταν κι όπως γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Από το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, το τελωνείο είχε εξυπηρετήσει περίπου 100 λεωφορεία, ενώ η αναμονή έφτανε και πολλές φορές ξεπερνούσε τις 2,5 με 3 ώρες, στην καλύτερη περίπτωση.
«Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Δεν είναι μόνοι οι παλιές κτιριακές υποδομές που δεν βοηθούν, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού. Αυτό, θα πρέπει να λυθεί άμεσα, θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις, προκειμένου να στηριχθεί όλο αυτό το κύμα επισκεπτών. Είναι ηρωική η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει» αναφέρει η κα Καραμπατζάκη.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο