Βενζίνη: Πάνω από τα 2 ευρώ η αμόλυβδη στα μεγάλα αστικά κέντρα

Ανεβαίνουν συνέχεια οι τιμές στα καύσιμα, με την αμόλυβδη να έχει περάσει τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα και τα 2,20 ευρώ στα νησιά. Αντίστοιχα πάνω από το 1,5 ευρώ ανά λίτρο κυμαίνεται το πετρέλαιο κίνησης.

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε συνεχείς καθημερινές αυξήσεις από τα διυλιστήρια, είπε το πρωί μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης.

Η βενζίνη έχει ακριβύνει 40 λεπτά το λίτρο από τον περασμένο Φεβρουάριο, τόνισε.

  • Στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ υψηλοί οι φόροι κατανάλωσης. Από το 2011 έχουμε τους υψηλότερους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης στην Ευρώπη τόνισε ο κ. Κιούσης.

Προτείνουμε όταν αυξάνουν πολύ οι τιμές διεθνώς, να υπάρχει ένας μηχανισμός μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να γίνεται η τιμή του καύσιμου προσιτή στον μέσο καταναλωτή.

Αν δεν υπήρχε ο φόβος του covid, αν δεν φοβόνταν ο κόσμος να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η κατανάλωση καυσίμων από τα πρατήρια θα είχε πέσει κάτω από το μηδέν υποστήριξε.

  • Έχουμε την τρίτη ακριβότερη βενζίνης την Ευρώπη, είπε ο κ. Κιούσης Πιο ακριβή στην Ελλάδα η βενζίνη κι από την Γερμανία!

Η λύση του προβλήματος, κατά τον κ. Κιούση, είναι ότι πρέπει το καύσιμο να είναι προσιτό στον μέσο Έλληνα καταναλωτή, κι αυτό σήμερα θα επιτευχθεί μόνο με την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

ertnews.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο