Βενετίδης: «Δεν κλήθηκα στη συνάντηση με Μηταράκη, θα είμαι στην πλατεία»

Τι είπε στη ΓΝΩΜΗ ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού στην Ορεστιάδα, όπου το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ

Την απόλυτη ικανοποίηση και δικαίωσή του εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Βενετίδης για το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι φορείς του Έβρου με τον Υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη στην Ορεστιάδα.

Ο Υπουργός θα βρεθεί το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, όπου κάτοικοι και φορείς τού ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή, για το γνωστό θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έχει αποφασιστεί η δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, με δυναμικότητα που φτάνει τα 1.500 άτομα. Εξάλλου, στον σχεδιασμό αυτό αναφέρθηκε ο κ. Μηταράκης σε σύσκεψη που είχε πριν λίγες μέρες με φορείς της Χίου. Ωστόσο, στην τελευταία επικοινωνία του με τους φορείς του Έβρου και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο ίδιος είχε πει πως το θέμα θα επανεξετάζονταν. Η επίσκεψή του, που συμπίπτει χρονικά με την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στον Έβρο, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ το κλίμα στην Ορεστιάδα είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο οποίος είχε μία έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον Υπουργό, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για το θέμα, έγραψε πριν λίγο στο facebook:

«Αισθάνομαι απόλυτη ικανοποίηση και δικαίωση που ΔΕΝ αποτελώ πλέον  μέλος των συνομιλητών από πλευράς υπουργείου μετανάστευσης σε μία από τις πιο ανεπιθύμητες αποφάσεις και πολιτικές που αφορούν τον τόπο μας».

Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο κ. Βενετίδης σημείωσε πως δεν έχει λάβει πρόσκληση για τη σημερινή συνάντηση, όπως είχε γίνει την τελευταία φορά, επισήμανε όμως, ότι «ακόμη κι αν με καλούσαν, δεν θα πήγαινα. Θα συμμετείχα ευχαρίστως εάν ο κύριος Υπουργός ερχόταν στον Έβρο για να μας ανακοινώσει ότι παίρνει πίσω την απόφασή του». Όπως είπε, θα είναι μαζί με τον κόσμο στην πλατεία της Ορεστιάδας, αφού στηρίζει το κάλεσμα του Δημάρχου Ορεστιάδας, “όπως και κάθε κάλεσμα που έχει ως σκοπό την ανατροπή των απαράδεκτων αυτών σχεδιασμών για τον τόπο μας”. 

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο