Βαλίτσες για Κωνσταντινούπολη, Πήλιο και Ευρώπη ετοιμάζουν οι Εβρίτες

Αρκετή κίνηση για προορισμούς εντός κι εκτός Ελλάδας, ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου – Αναμένεται «κύμα» Τούρκων επισκεπτών το ΣΚ, αναπόφευκτη η ταλαιπωρία στο τελωνείο Κήπων

της Κικής Ηπειρώτου

Βαλίτσες για δημοφιλείς προορισμούς, εντός κι εκτός Ελλάδας, ετοιμάζουν οι κάτοικοι του Έβρου ενόψει του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών τους είναι η Κωνσταντινούπολη, τόσο με οργανωμένες εκδρομές, όσο και με μεμονωμένα ταξίδια, ενώ μεγάλη ζήτηση υπάρχει και για «κλασικούς» ελληνικούς προορισμούς αυτής της περιόδου, όπως είναι το Πήλιο και τα Ζαγοροχώρια.
Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Κασαπίδης, από το «Kasapidis Tours», υπάρχει αρκετή κίνηση στα τουριστικά γραφεία της περιοχής και ο περισσότερος κόσμος έχει ήδη κάνει τις κρατήσεις του. Υπάρχουν, ωστόσο, επιλογές και για αυτούς που είναι της τελευταίας στιγμής, κυρίως για προορισμούς εντός Ελλάδας, ενώ υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις και για την Κωνσταντινούπολη.
«Υπάρχουν, μετά από αρκετό καιρό, οργανωμένες εκδρομές για Κωνσταντινούπολη, με τιμές από 150 ευρώ το τριήμερο και 180 το τετραήμερο. Επίσης, για Κωνσταντινούπολη έχουν υπάρξει αρκετές κρατήσεις και για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Εντός Ελλάδας, ο κόσμος επέλεξε Πήλιο και Ζαγοροχώρια κυρίως, ενώ θα έχουμε κι ένα λεωφορείο για Κέρκυρα. Μεγάλο ενδιαφέρον και πληρότητα και για προορισμούς της Ευρώπης, για 3ήμερα και 4ήμερα ταξίδια σε Βουδαπέστη, Ρώμη και Παρίσι, με αναχώρηση από Θεσσαλονίκη. Οι τιμές ξεκινούν από 300 και φτάνουν ως τα 500 ευρώ, με τη Βουδαπέστη να είναι η φθηνότερη επιλογή και το Παρίσι η ακριβότερη, με αεροπορικά, ξενοδοχεία και ξεναγήσεις να συμπεριλαμβάνονται στην τιμή».

Δύσκολο προβλέπεται το Σαββατοκύριακο στο τελωνείο Κήπων
Δεν είναι, όμως, μόνο οι Έλληνες τουρίστες που θα περάσουν το τριήμερο στη γειτονική χώρα. Πολλοί κάτοικοι της γείτονος αναμένεται να έρθουν στα μέρη μας με αφορμή το δικό τους τριήμερο. Όπως είναι γνωστό, η 29η Οκτωβρίου στην Τουρκία είναι αργία και μέρα εθνικής επετείου, καθώς εορτάζεται η ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας και η ορκωμοσία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ως πρώτου Προέδρου της, το 1923.
Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, αναμένεται να έχουμε αρκετούς Τούρκους επισκέπτες στην περιοχή μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, γεγονός που από τη μία ικανοποιεί τους επαγγελματίες του τουρισμού και της αγοράς γενικότερα, από την άλλη, όμως, σε συνδυασμό με το κύμα εξόδου προς την Τουρκία, προβλέπεται μεγάλη ταλαιπωρία στα σύνορα.
«Μας προβληματίζει έντονα η κατάσταση στο τελωνείο των Κήπων και η αναμονή που θα υπάρχει τις επόμενες μέρες με όλο αυτό το κύμα τουριστών, και από τις δύο πλευρές… Το έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να γίνει κάτι δραστικό, για παράδειγμα, να επεκταθεί το τελωνείο μας, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση και να μην υπάρχει τόση ταλαιπωρία», υπογραμμίζει ο κ. Κασαπίδης.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του