Τυχερό: Ένα ΑΤΜ για 4.000 πολίτες από τέλη Γενάρη

Η Alpha Bank είναι αμετακίνητη στην απόφασή της να ξηλώσει το μηχάνημα, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Δ. Δαρούση, παρά το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας του καλύπτεται από τον δήμο Σουφλίου

Με ένα ΑΤΜ θα μείνουν από τέλη του μήνα οι περίπου 4.000 κάτοικοι του Τυχερού, μετά από την απόφαση της Alpha Bank να ξηλώσει το μηχάνημα αναλήψεων, λόγω του μειωμένου όγκου συναλλαγών, όπως αναφέρεται στο επίσημο αιτιολογικό της απόφασης.
Το συγκεκριμένο ΑΤΜ λειτουργεί στην κεντρική πλατεία του Τυχερού εδώ και περίπου 20 χρόνια, αρχικά ως μηχάνημα της Εμπορικής Τράπεζας και στη συνέχεια της Alpha. Όπως αναφέρονταν στο ενημερωτικό email της Τράπεζας προς τον Δήμο Σουφλίου, με το οποίο γνωστοποιούσε την απόφασή της, η συναλλακτική κίνηση του συγκεκριμένου ΑΤΜ απέχει ιδιαίτερα από τα αποδεκτά επίπεδα των ελάχιστων συναλλαγών (1.500 μηνιαίως), ενώ μεγάλη μείωση της τάξης του 27% στις συναλλαγές σημειώθηκε το 2021, σε σύγκριση με το 2019, κυρίως λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως σημειώνει η Τράπεζα, μετά το πέρας της πανδημίας, η συναλλακτική κίνηση όχι μόνο δεν επανήλθε στην προηγούμενη εικόνα, αλλά σταθεροποιήθηκε σε χαμηλότερα ακόμα επίπεδα. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση αποξήλωσης του μηχανήματος στα τέλη Γενάρη.


Η διοίκηση της Τράπεζας εμμένει στην απόφασή της αυτή, παρά την επιστολή του Αντιδημάρχου Δημήτρη Δαρούση, στην οποία αναλύονταν οι λόγοι για τους οποίους το ΑΤΜ θα πρέπει να παραμείνει στο Τυχερό. «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι μικρό κοινωνίες του ακριτικού Έβρου μπαίνουν στην λογική των αριθμών και όχι στη λογική της συγκράτησης του πληθυσμού, μετά και την τελευταία απογραφή η οποία περιγράφει την πραγματική κατάσταση στην περιοχή μας», σημειώνει ο κ. Δαρούσης.
Υπενθυμίζεται ότι η τραπεζική κάλυψη της περιοχής είχε δεχθεί ένα ακόμα, σοβαρό πλήγμα, όταν η “Πειραιώς”, πριν από 1,5 περίπου χρόνο, έκλεινε το υποκατάστημα της στο Τυχερό. «Οι κάτοικοι προσπαθούν να μείνουν και να δραστηριοποιηθούν εδώ, αλλά το σύστημα που επικρατεί με τις τράπεζες και, συχνά, η στάση του κράτους απέναντι στις παραμεθόριες περιοχές, έχει ως αποτέλεσμα να συρρικνώνονται σταδιακά οι τοπικές κοινωνίες του Έβρου», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τυχερού, Δημήτρης Δαρούσης. «Παρότι το κόστος λειτουργίας του είναι απαλλαγμένο από ενοίκιο και ηλεκτροδότηση, καθώς καλύπτονται από τον δήμο Σουφλίου, αλλά και από τα έξοδα ανεφοδιασμού του μηχανήματος, αφού η ίδια εταιρεία που ανεφοδιάζει το ΑΤΜ της “Πειραιώς” ανεφοδίαζε και αυτό της ALPHA.
Η εξέλιξη έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους και τους φορείς του Τυχερού, που δεν αποκλείεται, όπως δήλωσε ο κ. Δαρούσης, έστω και κοντά στην εκπνοή του χρόνου που όρισε η Τράπεζα (τέλος Ιαναουαρίου), να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και σε άλλες ενέργειες αντίδρασης, διεκδικώντας την παραμονή του ΑΤΜ στο Τυχερό.
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο