Τρομάζει τους ειδικούς η μετάλλαξη “Δέλτα”, στα 28,5 ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να πολιορκεί την Ελλάδα και το τέταρτο κύμα να βρίσκεται προ των πυλών η χώρα μας βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι στη μάχη με τον κοροναϊό, αφού τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο καλούνται να διατηρήσουν λεπτές ισορροπίες και να πάρουν αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν. η οποία αποτελεί την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, βάσει των δεδομένων, η λήψη έκτακτων μέτρων για το καλοκαίρι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη, με τα νέα μέτρα να… έρχονται -κατά πάσα πιθανότητα- τη Δευτέρα.

Τα  2.327 σημερινά κρούσματα βρίσκονται… πολύ κοντά στις «μαύρες» προβλέψεις που έκαναν λόγο για 3.500 ημερησίως μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ωστόσο και αυτές δεν είναι τίποτα μπροστά στις εφιαλτικές προβλέψεις ακόμα και για… 18.000 κρούσματα τη μέρα μέχρι τον Οκτώβριο.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο.

Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο απαισιόδοξοι που μιλούν για 18.000 ημερησίως! Αυτός ο αριθμός προκύπτει από τα μαθηματικά μοντέλα που θα δημοσιεύσει  το «Βήμα της Κυριακής» και αφορούν την περίπτωση που η πορεία της μετάλλαξης Δέλτα δεν ανακοπεί.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε πρόβλεψη για 40-45 θανάτους ημερησίως, ως τον Δεκαπενταύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις δύο θανάτους σε 24 ώρες, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι ακόμα… δεν έχει φανεί η αύξηση των κρουσμάτων σε θανάτους και νοσηλείες.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι γιατροί καλούν τον κόσμο να εμβολιαστεί, ούτως ώστε να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος προστασίας μέχρι το Φθινόπωρο.

Στα 28,5 ο μέσος όρος ηλικίας στα κρούσματα

Όλα αυτά, τη στιγμή που προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονoϊού στους νέους.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμάνεα στα social media λίγο μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου από τον ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει ο κ. Αρκουμανέας στην ανάρτησή του ο μέσος όρος ηλικίας των 2.327 κρουσμάτων της Σαββάτου είναι τα 28,5 έτη.

πηγή: in.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο