Τους υπεύθυνους για τον θάνατο του Δημήτρη στον ρομποτικό κάδο αναζητά η οικογένειά του

Κατατέθηκε μήνυση προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό που είχε συγκλονίσει τον Έβρο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα – «Θα μπορούσε στη θέση του Δημήτρη να είναι ένα παιδάκι» λέει ο πατέρας του 35χρονου

Ο σοκαριστικός θάνατος του 35χρονου Δημήτρη, σε ώρα αιχμής, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, τον περασμένο Μάιο, είχε παγώσει την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Η προσπάθεια του άνδρα να βρει κάτι που είχε ρίξει κατά λάθος μέσα στον ρομποτικό κάδο, είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό του και εν συνεχεία την πολτοποίησή του.
Οι σκηνές που ακολούθουσαν ήταν πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Αλεξανδρούπολης. Αυτόπτες μάρτυρες σε απόλυτο σοκ, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί, περαστικοί μουδιασμένοι και συγκλονισμένοι από το φριχτό ατύχημα και μία μεγάλη επιχείρηση από αστυνομία, ΕΚΑΒ και πυροσβεστική, προκειμένου να απομακρυνθούν τα μέλη του 35χρονου από τον κάδο, με τη μεγαλύτερη δυνατή διακριτικότητα.

Σήμερα, περίπου 5 μήνες μετά, η οικογένεια του Δημήτρη ζητά δικαιοσύνη και αναζητά τους υπεύθυνους για το θάνατο του παιδιού της, καταθέτοντας μήνυση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπήρχε κουμπί έκτακτης ανάγκης και πως στη θέση του θα μπορούσε να ήταν ένα παιδί που είχε ρίξει μέσα την μπάλα του.
«Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα τον χάσουμε με αυτό τον τρόπο. Πέταξε το χαρτί από την τυρόπιτα που έτρωγε και ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι πέταξε και τα φάρμακά του. Εσκυψε μέσα με το μισό του σώμα και εκείνη τη στιγμή ο κάδος τον εγκλώβισε. Αρχισε να δουλεύει το έμβολο με αποτέλεσμα να τον διαμελίσει, να τον πολτοποιήσει. Δεν υπήρχε ένα κουμπί κινδύνου να σταματήσει με αποτέλεσμα να το δουν περαστικοί αλλά κανείς δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Θέλουμε να δικαιωθεί ο γιος μου. Δεν θα το αφήσω έτσι. Πολλοί τον θεώρησαν άστεγο, ρακοσυλλέκτη, ναρκομανή. Στην οικογένεια έχουμε τον μικρό μας γιο, τον Αλέξανδρο που είναι ΑμεΑ και ήταν δεμένος με τον Δημήτρη» είπε ο πατέρας του 35χρονου στο STAR.

Από την πλευρά του ο ξάδερφος του 35χρονου είπε πως η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία ημέρα: «είχαμε μάθει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα το πρωί πως είχε γίνει το ατύχημα. Σαν οικογένεια ειδοποιηθήκαμε μετά τις 4 το μεσημέρι. Η αναγνώριση έγινε από το τατουάζ και από τις συνταγές που είχε πάρει από το φαρμακείο που βρέθηκαν μέσα. Στην αρχή επιχείρησαν να μας πείσουν πως ο Δημήτρης είχε μπει όλος μέσα στον κάδο και ότι ο θάνατός του ήταν λάθος δικό του. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο Δημήτρης είχε μπει μισός και η πόρτα τον κράτησε μέχρι να τον σκοτώσει το μηχάνημα. Η οικογένεια έχει καταθέσει μήνυση ψάχνοντας να βρουν τους υπεύθυνους για το ποιος έχει την ευθύνη για τον κάδο, για το αν έχει γίνει συντήρηση, για το αν λειτουργούν σωστά τα λογισμικά γιατί ο κάδος έχει λογισμικό. Ψάχνουμε να βρούμε τις ευθύνες για όποιον την έχει, που έχει έναν κάδο σε κεντρικό σημείο της πόλης και ήταν επικίνδυνος. Θα μπορούσε στη θέση του Δημήτρη να είναι ένα παιδάκι που είχε πετάξει την μπάλα μέσα στον κάδο».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο