efhmerida1

Τοψίδης: «Λάθος σχεδιασμός η πτήση Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου»

Ο Περιφερειάρχης αντιπρότεινε στην εταιρεία της Κύπρου να γίνει η πτήση Σεπτέμβριο και Οκτώβριο: «Δεν μου απάντησαν καν, χάθηκαν», είπε χαρακτηριστικά

Της Κικής Ηπειρώτου

Το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Λάρνακας συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το απόγευμα της Τέταρτης 26 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της ΑΜΘ για το 2025.

Σημειώνεται πως η σύνδεση έγινε για πρώτη φορά πέρσι το καλοκαίρι, μετά από το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ Δήμου Αλεξανδρούπολης, Περιφέρειας ΑΜΘ (που μετά την αποχώρηση Μέτιου από τη διοίκηση, η νέα διοίκηση Τοψίδη υπαναχώρησε από τη συμφωνία) και τουριστικού πρακτορείου της Κύπρου. Οι δυο πρώτοι φορείς θα αναλάμβαναν το κόστος της διαφημιστικής προβολής της συγκεκριμένης σύνδεσης, ενώ όλα τα χρήματα για τις πτήσεις προήλθαν από το τουριστικό πρακτορείο. Η κάθε πτήση τσάρτερ, κόστιζε 12-14.000 ευρώ και συνολικά έγιναν 14 πτήσεις, 7 Λάρνακα-Αλεξανδρούπολη και 7 Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε γίνει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, τον περασμένο Νοέμβριο, από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πέτρο Κυριακίδη, από τις πτήσεις που ήρθαν από την  Κύπρο, από τις 16 Ιουλίου και ως 7 Σεπτεμβρίου, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης 665 άτομα και με τις πτήσεις επιστροφής αναχώρησαν 531.

Ωστόσο, αυτό που είχε επισημανθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ήταν ότι λόγω της έλλειψης ελεύθερων κλινών στα ξενοδοχεία της πόλης (διατέθηκαν μόλις 60 για τις ανάγκες των Κυπρίων) αλλά και του γεγονότος ότι το τουριστικό πρακτορείο που έβαλε τα χρήματα για τις πτήσεις είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να παρέχει εναλλακτικές εκδρομές στους πελάτες του, πολλοί ήταν εκείνοι που μετά την άφιξή τους στην Αλεξανδρούπολη αναχωρούσαν για Τουρκία.

Τα «πυρά» του Περιφερειάρχη  

Απαντώντας στον επικεφαλής της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης και τέως Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, για το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Λάρνακας, ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως ο σχεδιασμός Δήμου-Περιφέρειας-ιδιώτη να δρομολογηθεί η συγκεκριμένη πτήση στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, όταν όλα τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης ήταν γεμάτα, ήταν λανθασμένος.

«Κάνατε αυτή την πτήση 15 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου που δεν υπάρχει ελεύθερο ξενοδοχείο ούτε καν από τώρα στην Αλεξανδρούπολη, για να ξοδέψει 30.000 ευρώ η περιφέρειά μας. Ήρθα σε επαφή με τον τουριστικό πράκτορα και πρότεινα να δώσει η περιφέρεια 50.000 ευρώ για να γίνει η πτήση από 15/9 ως 15/10, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Δεν μου απάντησαν καν στο τηλέφωνο, χάθηκαν. Αποτέλεσμα, στην πρώτη πτήση ήρθαν 4 άτομα, στη δεύτερη καμιά 20αριά και πήγαν στην Αδριανούπολη. Μην μας αδικείτε ότι δεν δώσαμε λεφτά εκεί που εσείς σχεδιάσατε λάθος».

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Γιώργος Πανταζίδης
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Αρ. Μ.Η.Τ.: 232167

LOGO MHT RGB

              Μέλος του

media
Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr