Τον επόμενο χρόνο θα ψηφίσουμε…έως και έξι φορές

Οι πρώτες εθνικές εκλογές 2023 μπορεί να ολοκληρώθηκαν αλλά έρχονται έξι εκλογικές αναμετρήσεις τον επόμενο χρόνο. Όλα για όσα θα κληθούμε να ψηφίσουμε.

Αρχικά, οι εθνικές εκλογές 2023 -όπως αναμενόταν- θα είναι «διπλές». Σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την διερευνητική εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να την επιστρέψει σύντομα, για να επισπεύσει τις χρονικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αναμένεται να διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023. Εκείνη την ημέρα θα ψηφίσουμε για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Στις περιοχές που θα χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων, αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2023.

Επιπλέον,  οι Ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2024 και -όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα- θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 σε όλη την Ευρώπη. Με δεδομένο πως στην Ελλάδα ψηφίζουμε Κυριακές, η ημερομηνία των ελληνικών ευρωεκλογών θα είναι 9 Ιουνίου 2023.

Άρα, τον επόμενο χρόνο αναμένεται να ψηφίσουμε για τέσσερις διαφορετικούς θεσμούς (Κοινοβούλιο, Ευρωβουλή, Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο), σε τέσσερις, πέντε ή και έξι διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις.

dikaiologitika.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του