Το συγκλονιστικό βίντεο της Lacta για τις γυναικοκτονίες: «Μη με αφήσεις ποτέ γιατί…» (video)

«Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς». Αυτό είναι το μήνυμα που φαίνεται στο τέλος του βίντεο που έφτιαξαν από κοινού η Lacta και το Κέντρο Διοτίμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι στις 25 Νοεμβρίου.

Στο βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις Ποτέ», στο οποίο πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, παρακολουθούμε την ιστορία ενός ζευγαριού που αρχίζει ειδυλλιακά και καταλήγει σε έναν εφιάλτη, με τον άνδρα να μετατρέπεται σταδιακά σε έναν κτητικό κακοποιητή και εν τέλει γυναικοκτόνο.

Η γυναίκα όταν αποφασίζει πως πρέπει να φύγει από αυτή την κακοποιητική σχέση, βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα αυτοκίνητο και δολοφονείται όταν ο «σύντροφός» της την πετάει στον γκρεμό (με σαφή αναφορά στην πρόσφατη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο με θύμα την Γαρυφαλλιά).

Το συγκλονιστικό βίντεο κλείνει με τη φράση: «Μην με αφήσεις ποτέ… γιατί θα σου κάνω κακό».

«Μέχρι σήμερα το 2021, 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται ότι τις “αγαπούσαν”. Αυτό δεν είναι αγάπη. Η αληθινή αγάπη είναι δικαίωμά σου και είμαστε δίπλα σου για να το υπερασπιστούμε», καταλήγει το βίντεο.

Ένα βίντεο γροθιά στο στομάχι, που καταφέρνει μέσα σε 4 λεπτά να οπτικοποιήσει με συγκλονιστικό τρόπο τους –πολλούς- τίτλους ειδήσεων σχετικά με τις γυναικοκτονίες που έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Γιατί οι 13 γυναίκες που δολοφονήθηκαν από το χέρι του συντρόφου τους, τους τελευταίους μήνες δεν είναι απλά αριθμοί.

Έρωτας, χειρισμός, κακοποίηση, γυναικοκτονία. Με αυτή την αληθινή σειρά, η lacta που μέχρι σήμερα μίλαγε μόνο για την αγάπη τον έρωτα, μίλησε ανοιχτά για την κακοποίηση και τη γυναικοκτονία.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο