Το συγκινητικό «ευχαριστώ» των πυροσβεστών του Έβρου προς τον «Άλλο Άνθρωπο»

Επιστολή του Διοικητή της Πυροσβεστικής για τη συμβολή του Κων/νου Πολυχρονόπουλου και της Κοινωνικής Κουζίνας στη φωτιά της Δαδιάς
 
Το συγκινητικό «ευχαριστώ» των πυροσβεστών, των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που για περισσότερο από ένα μήνα έδιναν τη μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις στο δάσος της Δαδιάς, προς την «ψυχή» της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μεταφέρει με επιστολή του προς τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, Πύραρχος Σπύρος Ιωαν. Κούτρας.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, όπως κάνει κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, οπουδήποτε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι κι αυτή τη φορά, βρέθηκε στη Δαδιά και μαζί με εθελοντές, μαγείρεψε πολλές φορές για τους ανθρώπους που με κάθε τρόπο έδιναν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. Όπως έγραψε ο ίδιος στο facebook, δημοσιεύοντας την επιστολή του κ. Κούτρα, «μόνο η ΠΥ Αλεξανδρούπολης, εκεί ψηλά, σε αυτή την απόμακρη γειτονιά, πήραμε το πρώτο ευχαριστώ που ήμασταν εκεί, μαζί τους».

Όπως αναφέρει, μπορεί να μην χρειάζεται τις ευχαριστίες και τα βραβεία, όμως εν προκειμένω, πρόκειται για «μία επιβράβευση, ένα χτύπημα στον ώμο, που ήμασταν όλοι μαζί», χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις «αγκαλιές που κάναμε με όλους εκεί, τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους κατοίκους, τα παιδιά και τις γυναίκες που τρέχανε κάθε μέρα μέσα στη φωτιά, σας ευχαριστώ. Εδώ και 10 χρόνια όπου πλημμύρες, σεισμοί, πυρκαγιά, πολέμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ό,τι άλλη καταστροφή γίνεται, είμαστε εκεί μαζί με όλους όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή, πυροσβέστες, εθελοντές, άνθρωποι γενικά, που είτε πιστεύουν στην αλληλεγγύη και θεωρούν χρέος τους προς την ανθρωπότητα χωρίς καμία διάκριση γιατί η αλληλεγγύη είναι από όλους για όλους χωρίς καμία εξαίρεση».

 

Η επιστολή Κούτρα
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την αυθόρμητη κίνηση να ενισχύσετε με τη μαγειρική σας τέχνη τους εκατοντάδες πυροσβέστες που επιχείρησαν στην πρόσφατη μεγάλη δασική πυρκαγιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου.
Η πυρκαγιά διήρκεσε από τις 21 Ιουλίου έως τις 26 Αυγούστου.

Η δωρεά σας, κάλυψε μέρος από τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πυροσβεστών που επιχειρούσαν όλες αυτές τις ημέρες. Ταυτόχρονα όμως αποτέλεσε πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το πολυήμερο και κοπιαστικό έργο της κατάσβεσης.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον Νομό Έβρου, πρωτοβουλία σαν την δική σας αποτελεί έμπρακτη εκδήλωση αγάπης για το Πυροσβεστικό Σώμα και τον Τόπο μας.
Εκ μέρους όλων των πυροσβεστών που συμμετείχαν στην κατάσβεση και την φύλαξη της ιδιαίτερης αυτής πυρκαγιάς, εύχομαι ολόψυχα την ευόδωση των υψηλών ανθρωπιστικών στόχων της Κοινωνικής κουζίνας, και σε εσάς προσωπικά, υγεία και δύναμη στον καθημερινό αγώνα σας»
Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο