Την αγανάκτησή του πάνω σε ένα … στρώμα εξέφρασε ένας δημότης

«Πήρες τηλέφωνο το Δήμο να μαζέψει τα στρώματά σου, χωριάτη Ελληναρά;» διερωτάται ένας προφανώς αγανακτισμένος πολίτης, απευθυνόμενος σε όποιον είχε τη «φαεινή» ιδέα να πετάξει ένα σωρό από στρώματα δίπλα σε ένα σωρό από κλαδιά, παραδίπλα από ένα σωρό από σκουπίδια, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στην Αλεξανδρούπολη.

Το μήνυμα βεβαίως δεν είναι προφορικό, αλλά γραπτό, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Ο συμπολίτης μας έθεσε το –μάλλον ρητορικό αυτό ερώτημα- γράφοντας με μαρκαδόρο, πάνω σε ένα από τα πεταμένα στρώματα. Μετά από τα σημειώματα που έχουμε εντοπίσει άλλες φορές πάνω σε κάδους, με άλλοτε ευγενικές κι άλλοτε πιο αυστηρές συστάσεις πολιτών προς τους γείτονές τους για τήρηση των κανόνων καθαριότητας, πολλές φορές με προειδοποιήσεις για παρέμβαση της αστυνομίας, φαίνεται πως τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά και πιο… προσωπικά.

Είναι άλλωστε γεγονός πως συναντάμε καθημερινά, σε διάφορες περιοχές της πόλης κάδους περιτριγυρισμένους από σωρούς από σκουπίδια, κλαδιά, έπιπλα, στρώματα, ακόμη και ηλεκτρικές συσκευές. Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν και οι «διαπληκτισμοί», οι οποίοι ελπίζουμε να μην πάρουν άλλες διαστάσεις και να μείνουν στην ανταλλαγή … μηνυμάτων.

Κ.Η.

 

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο