Το Street Food Festival τελείωσε, οι αντιδράσεις ξεκίνησαν!

Σε χθεσινό άρθρο της ΓΝΩΜΗΣ αναφέραμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 31/7 το 1ο Φεστιβάλ Πρόχειρου Φαγητού στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Ο κόσμος πολύς παρά την έντονη ζέστη και τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.
Ωστόσο η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου έχει διαφορετική γνώμη. Με σχετική της ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα μέλη της Ένωσης δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για την διοργάνωση αυτή και επιπλέον την ημέρα όπου ανακοινώθηκε το Φεστιβάλ, το ΔΣ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ποιοι θα πάρουν μέρος σε αυτό, αλλά και για την λάθος εποχή που πραγματοποιήθηκε.
Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει ότι:  “Σε λίγη ώρα ξεκινάει το 1ο Street Food Festival της πόλης μας. Ένα φεστιβάλ σταθμός για πολλές πόλεις τις Ελλάδος, ένα φεστιβάλ που θα πρέπει να γίνεται σε κάθε πόλη ιδιαίτερα της Θράκης ώστε να διαδίδει την τοπική κουζίνα, τα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και την ποιότητα παροχών των καταστημάτων εστίασης της περιοχής.
Δυστυχώς για την διοργάνωση του 1ο Festival Street Food της πόλης μας δεν είχε γνώση η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενός από τα πιο ενεργά σωματεία της πόλης μας, ώστε να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια και συμμετοχή όσων περισσοτέρων καταστημάτων εστίασης της περιοχής.
Ως οφείλαμε επικοινωνήσαμε με τους διοργανωτές την ημέρα όπου ανακοινώθηκε το Φεστιβάλ και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για το ποιοι θα πάρουν μέρος σε αυτό το Φεστιβάλ αλλά και για την λάθος εποχή που πραγματοποιείται καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν και κανείς επαγγελματίας δεν μπορεί να αφήσει το μαγαζί του και να πάρει μέρος σε μία τέτοια γιορτή γαστρονομίας κι ας θέλει !
Απορούμε πως διαδίδετε η τοπική κουζίνα ή τα τοπικά προϊόντα, όταν δεν λαμβάνουν μέρος επιχειρήσεις της περιοχής μας αλλά από άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Ποιος εξυπηρετείται άραγε από ένα φεστιβάλ χωρίς να έχουν γνώση οι πλέον ενδιαφερόμενοι;
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όποιον πραγματικά το διοργανώνει”.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο