Το πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού 13-14 Ιανουαρίου στη Θράκη

Πρόκειται για το πρώτο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του Κυρ. Μητσοτάκη

Σε κεντρική του ομιλία στην Κομοτηνή θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «για την Θράκη με στόχευση το 2030», ενώ θα εγκαινιάσει την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης της εταιρείας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης»

Διήμερο στη Θράκη προγραμμάτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα θα βρεθεί σε Ξάνθη, Ροδόπη και ΕΒρο Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

Βασική αφορμή την παρουσίας του πρωθυπουργού εκ νέου στη Θράκη είναι η τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης της εταιρείας «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στην αποθήκη Τελωνείου του ΟΛΑ. Πρόκειται για επένδυση στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ Εμπορίας και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου.

Ωστόσο η παρουσία του παίρνεις καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, αφού θα συνοδευτεί από περιοδείες, συναντήσεις με βουλευτές της περιοχής και φορείς, θα παραθέσει συνέντευξη τύπου, ενώ θα πραγματοποιήσει κεντρική πολιτική ομιλία.

Παράλληλα θα τον ακολουθήσει πολυάριθμο υπουργικό κλιμάκιο.

Την περιοχή της Θράκης θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις επόμενες ημέρες με κυριότερη εκδήλωση την ομιλία στην Κομοτηνή όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα για την Θράκη με στόχευση το 2030, που θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και ενώ νωρίτερα θα κάνει επισκέψεις σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ την επόμενη μέρα η επίσκεψη του θα επικεντρωθεί στην Αλεξανδρούπολη

 Πρόγραμμα Πρωθυπουργού

Παρασκευή 13/01/2023

8:30  Άφιξη στο  Αεροδρόμιο  Μέγας Αλέξανδρος

9:30 -10:00 στην περιοχή της Χρυσούπολης

11:00 Στην κεντρική πλατεία και την αγορά της  Ξάνθης με πολίτες και επαγγελματίες

12:00 Κομοτηνή  – Συνάντηση με πρυτανικές αρχές ΔΠΘ

13:30 Παρουσίαση αναπτυξιακού προγράμματος στο CHRIS & EVE MANSION

18:00 Συνάντηση με βουλευτές  της περιοχής

19:00 Ομιλία του πρωθυπουργού  στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

 Σάββατο 14/01 2023

9:00 Συνέντευξη τύπου στην Αλεξανδρούπολη

10:30 Καφέ στο κέντρο της πόλης

11:00 Εγκαίνια σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

13:00 Αναχώρηση για Αθήνα

Τον Κυριακό Μητσοτάκη θα συνοδεύουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων.

 Τα εγκαίνια

Παρουσία του πρωθυπουργού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, στην αποθήκη Τελωνείου του ΟΛΑ, η τελετή έναρξης υλοποίησης της επένδυσης Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγικής Αλεξανδρούπολης.

Η επένδυση ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί από την εταιρεία «Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης Μονοπρόσωπη Α.Ε.», στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΗ που έχει συμφωνήσει να αποκτήσει το 51% των μετοχών της νέας εταιρείας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας με 29% και η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου με 20%.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο