room-to-grow-bnner

Το κλείσιμο των συνόρων στη Θράκη υπερασπίστηκε και ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Συνεχίζεται κανονικά η διέλευση Βούλγαρων και Ρουμάνων επισκεπτών από τα τελωνεία της Θράκης, μέχρι να βγει το νέο ΦΕΚ

Στα 4 χλμ η ουρά των οχημάτων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα Κούλατα-Προμαχώνας

Η ουρά από ΙΧ στα σύνορα Βουλγαρίας-Ελλάδας «Κούλατα-Προμαχώνας» έφτασε τα τελευταία 24ωρα μέχρι και τα 4 χλμ. με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Τροχαίας της γειτονικής χώρας, ώστε να γίνεται πιο ομαλά η κυκλοφορία και να αποφεύγεται ο συνωστισμός οχημάτων στα σημεία ελέγχου. Ωστόσο, από σήμερα κι ενόψει Σαββατοκύριακου και καλοκαιρινών αδειών, η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί. Όπως αναφέρει το βουλγαρικό κρατικό ραδιόφωνο, οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν PLF έγγραφα με την διεύθυνση στην οποία θα μείνουν στην Ελλάδα και τον χρόνο παραμονής τους και να επιδεικνύουν στους συνοροφύλακες τον QR κωδικό που έχουν λάβει ως ανάλυση των πληροφοριών που έχουν δώσει συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εισόδου στην Ελλάδα.

Εντωμεταξύ, η διέλευση Βούλγαρων και Ρουμάνων επισκεπτών γίνεται κανονικά και από τα τελωνεία της Θράκης, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη το νέο ΦΕΚ, το οποίο θα εναρμονίζεται με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί διέλευσης ξένων επισκεπτών από τους συνοριακούς σταθμούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, μόνο για έκτακτους λόγους.  Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε τις προάλλες λόγο για μία “μεταβατική περίοδο” ως και την Κυριακή 5/7, προκειμένου να ισχύσει η απαγόρευση που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην περιοχή μας.

Εξάλλου, χθες, ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκεπτόμενος το τελωνείο Προμαχώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ στο συνοριακό φυλάκιο. Τόνισε, ακόμη, πως μπορεί μεν η κίνηση να είναι αυξημένη, ωστόσο δεν παρατηρούνται καθυστερήσεις, κατι που αναμένεται να αλλάξει ριζικά, εφόσον από την Δευτέρα κλείσουν τα τελωνεία της Θράκης, με όλο τον όγκο των επισκεπτών να διοχετεύεται αναγκαστικά προς Προμαχώνα. Ο κ. Πρεζεράκος υπεραμύνθηκε της απόφασης να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο Προμαχώνας για την τουριστική διέλευση σημειώνοντας με έμφαση ότι έτσι διασφαλίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο έλεγχος και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας βρέθηκε στον Προμαχώνα

«Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από κάθε προτεραιότητα. Θέλουμε τον τουρισμό, αλλά τον θέλουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες – επισκέπτες μας, αλλά και για τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη λογική υλοποιούμε και το προσχέδιο με τα στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει πίσω πολύ δουλειά, πολύ ξενύχτι, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σωστά και ολοκληρωμένα», είπε χαρακτηριστικά

Προς το παρόν υπάρχουν δυο κλιμάκια στον Προμαχώνα που κάνουν τους έλεγχους και ο κ. Πρεζεράκος τόνισε πως υπάρχει η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν παρατηρούνται στη βουλγαρική πλευρά και όχι στην ελληνική.

Κ.Η.

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο