Το επόμενο μέτρο που θα αποτελέσει «παρελθόν» στην εστίαση

Με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει σταθερά πάνω από 100 την ημέρα, η κυβέρνηση περιμένει αποκλιμάκωση θανάτων και κρουσμάτων με σκοπό να ανακοινώσει νέα ελάφρυνση μέτρων όσον αφορά την εστίαση.

Εφόσον πέσουν κρούσματα, διασωληνωμένοι και θάνατοι, η κυβέρνηση θα ελαφρύνει περαιτέρω τα μέτρα στην εστίαση, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπεί και η πλήρη απελευθέρωση της διασκέδασης.

Το σύνθημα για την πλήρη κατάργηση των μέτρων, έδωσε χθες και ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης λέγοντας πως, «από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στην Ελλάδα τα μέτρα είναι αρκετά ήπια και αυτά που έχουν παραμείνει προς συζήτηση στην πραγματικότητα είναι τα γήπεδα και η διασκέδαση.

«Πιστεύω πως τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όσο φαίνεται μία σταθεροποίηση, πηγαίνουμε και σε αποκλιμάκωση. Η πρόθεση μας είναι να αποκλιμακώνονται μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα».

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο