Το ΔΠΘ υποδέχτηκε τους πρωτοετείς φοιτητές του στην Ορεστιάδα

Αισιόδοξα μηνύματα από την τελετή  

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/10) η επίσημη τελετή υποδοχής των πρωτοτετών φοιτητών στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Ορεστιάδα. Στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΔΠΘ και στο αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας”, η Κοσμητεία της Σχολής και ο Δήμος Ορεστιάδας καλωσόρισαν τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των δύο Τμημάτων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων.

Η τελετή υποδοχής ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια καλωσόρισε τους φοιτητές στην πόλη ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και χρήσιμες συμβουλές για τις σπουδές από τον Κοσμήτορα της Σχολής Σπύρο Γαλατσίδα και τους δύο προέδρους των Τμημάτων, Αθανάσιο Κυμπάρη της Αγροτικής Ανάπτυξης και Γιώργο Τσαντόπουλο της Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων.

Από πλευράς της φοιτητικής κοινότητας, στους νέους συμφοιτητές τους απευθύνθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Ανωτίδης, ο Πρόεδρος της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Ορεστιάδας (ΧΟΦΟ) Χάρης Χρόνης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας “Οι Ακρίτες” Ελένη Τσανασίδου. Ιδιαίτερη η στιγμή κατά τη λήξη της εκδήλωσης, όπου απονεμήθηκε το “Βραβείο Ζαφείρης Άμπας” το οποίο καθιέρωσε η οικογένεια του πρόωρα εκλιπόντος καθηγητή στη μνήμη του.

Το χρηματικό βραβείο απονεμήθηκε στον διακριθέντα φοιτητή Απόστολο Αλμπάνη, ενώ την απονομή έκανε, με ένα σύντομο αλλά περιεκτικό ιστορικό και συγκινημένος, ο συνάδελφος και φίλος του Ζ. Άμπα, νέος Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθηγητής Αθ. Κυμπάρης. Παρόντες στην τελετή, μεταξύ άλλων, και ο πρώην Κοσμήτορας Σπύρος Κουτρούμπας, η υπεύθυνη του Τμήματος Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της Δομής Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας που λειτουργεί το ΔΠΘ στην Ορεστιάδα Ιωάννα Κωστοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών βουλευτών, αφού οι ίδιοι δεν παραβρέθηκαν, όπως ούτε και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου Ορεστιάδας, φερ΄ ειπείν επικεφαλής παρατάξεων ή και παλιών και νέων συνδυασμών.

Τα μηνύματα, πάντως, που ακούστηκαν από όλους όσοι απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους φάνηκαν αισιόδοξα, αφού επιβεβαιώθηκε πολλές φορές το άριστο επίπεδο σπουδών που παρέχουν τα δύο Τμήματα, πιστοποιημένα δε από τις ανάλογες αρχές για την ποιότητά τους, ενώ όλοι εστίασαν και στην ασφαλή, παραγωγική και ευχάριστη φοιτητική ζωή που παρέχει η πόλη, με χαρακτηριστικό το γνωστό “απόφθεγμα” που δεν παρέλειψε να αναφέρει ο κ. Τσαντόπουλος: “Οι φοιτητές που εισάγονται στα Τμήματα της Ορεστιάδας κλαίνε δύο φορές. Μία όταν έρχονται και μία όταν φεύγουν“… Εννοείται, για εντελώς διαφορετικούς λόγους, ενώ σαφής στόχος θα πρέπει να είναι η ανατροπή – ες αεί – του πρώτου “κλάματος”.

Τέλος, αισιόδοξη και η εικόνα που αντίκριζε κανείς σήμερα στο αμφιθέατρο “Ζαφείρης Άμπας”. Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στους αριθμούς των εισακτέων, που έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια στην Ορεστιάδα, μετρήσαμε πάνω από 60 νέες και νέους με πρόσωπα και βλέμματα φωτεινά, ικανά να μετριάσουν την απογοήτευση και να προσφέρουν ελπίδα για νέες, καλύτερες ακαδημαϊκές περιόδους τα επόμενα χρόνια στην πόλη.
radioevros.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπρόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του