To 2024 αναμένεται να ξεκινήσει το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

“Διοικητικά θα ξεκινήσει από φέτος, ακαδημαϊκά θα ξεκινήσει από του χρόνου“, δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Οριστικά και αμετάκλητα πλέον, διά στόματος πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται να κλείνει η κουβέντα για το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο τη φετινή χρονιά. Δεν πρόκειται να έλθουν οι πρώτοι φοιτητές και φοιτήτριες να φοιτήσουν στο νεοϊδρυθέν Τμήμα του ΔΠΘ τον Οκτώβριο, παρότι αυτό διατείνονταν όλοι, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όχι αδίκως, πάντως, αφού έτσι ερμηνεύτηκε η αρχική ανακοίνωση του πρωθυπουργού από την Κομοτηνή τον περασμένο Ιανουάριο.
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ποτέ ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε ότι φέτος θα λειτουργήσει με φοιτητές/τριες το Τμήμα, αλλά η ακριβής του φράση ήταν: “Δεν το κρύβω, ο στόχος μας είναι να καταστεί το 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα. Και ναι, θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και από τη μεθεπόμενη Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή”.
Συνεπώς,  χθες ξεκαθάρισε ότι αυτό που τελικά εννοούσε ήταν ότι ναι μεν θα λειτουργήσει από φέτος, αλλά μόνον διοικητικά: “Διοικητικά θα ξεκινήσει από φέτος, ακαδημαϊκά θα ξεκινήσει από του χρόνου“, δήλωσε επί λέξει κατά τη χθεσινή επίσκεψη στο Σουφλί. Αυτό που από την αρχή διαπιστώσαμε στη διάταξη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, είναι τελικά η πραγματικότητα, αν και μέχρι και στις τελευταίες του δηλώσεις ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ευελπιστούσε πως “είναι πολύ πιθανή η λανθασμένη ή εκ παραδρομής διατύπωση στη σχετική παράγραφο της διάταξης και όχι πρόθεση της κυβέρνησης για μετάθεση της έναρξης λειτουργίας του τμήματος” και πως θα μεταβεί άμεσα στην Αθήνα για να λυθεί το ζήτημα. Άλλωστε εύλογα εξέφραζε την απορία ο δήμαρχος, σχετικά με την εσπευσμένη παραχώρηση του Δημαρχείου στο ΔΠΘ, ώστε να διαμορφωθεί έγκαιρα σε χώρο κατάλληλο να φιλοξενήσει σε λίγους μήνες τους πρωτοετείς του Τμήματος Ψυχολογίας, εφόσον γνώριζαν ότι αυτό το προγραμματίζει η κυβέρνηση για 1,5 χρόνο αργότερα.
Εν τέλει δεν χρειάστηκε να κατέβει στην Αθήνα ο κ. Χατζηγιάννογλου, προέκυψε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Έβρο και εδώ, επί τόπου, ξεκαθαρίστηκε το θέμα, όπως αναφέρει το “Ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σουφλί” που απέστειλε  το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα:
“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, επισκέφθηκε το μεσημέρι το Σουφλί, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Συνομιλώντας με κατοίκους της πόλης για την επέκταση του φράχτη κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Ο φράχτης θα γίνει από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι δέσμευσή μου, τα έλεγα και στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο. Λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι δεν θέλουν να γίνει ο φράχτης με ευρωπαϊκά λεφτά». «Ήδη υπογράφουμε τώρα την επέκταση, φτιάξαμε το πρώτο κομμάτι, φτιάχνουμε το δεύτερο και θα ολοκληρωθεί όλος. Γιατί εάν δεν έχουμε ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «Ήδη ξεκινήσαμε με το Διδυμότειχο, που ήταν μια δέσμευση δική μου, νομοθετούμε τώρα τη λειτουργία του τμήματος Ψυχολογίας. Διοικητικά θα ξεκινήσει από φέτος, ακαδημαϊκά θα ξεκινήσει από του χρόνου». Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι πολλές και έχουμε και σημαντικά πράγματα να κάνουμε και στις υποδομές», τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη αναμορφώσει πλήρως την Αλεξανδρούπολη, τώρα, ό,τι γίνει στο νότιο Έβρο πρέπει να γίνει και στον κεντρικό και στο βόρειο Έβρο”.
radioevros.gr

0 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Δικαιούχος ονόματος τομέα (domain name)
Ε. ΛΑΣΚΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ
ΑΦΜ: 082164919
ΔΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ιδιοκτήτης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Νόμιμος εκπσόσωπος: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διευθυντής σύνταξης: Λασκαράκης Εμμανουήλ
Διαχειριστής: Λασκαράκης Εμμανουήλ

Η ΓΝΩΜΗ - Καθημερινή Εφημερίδα της Θράκης

Τέρμα Αγίου Δημητρίου, Αλεξανδρούπολη

Τηλ 25510 24222, 29888

Fax : 25510 80606

email :  gnomi@gnomionline.gr

              Μέλος του